Οι κολοκυθοανθοί, είναι ένα υλικό που μπορούμε να το μαγειρέψουμε με πάρα πολλούς τρόπους. Ο πιο εύκολος, είναι να τους τηγανίσουμε βουτηγμένους σ' έναν πολύ ωραίο χυλό, όπως αυτόν εδώ που σας προτείνω.
Γίνονται πεντανόστιμοι, πολύ μαλακοί μέσα, με υπέροχη τραγανή κρούστα απ' έξω.
Υλικά
• 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουτί σόδα ή μπύρα (330 ml)
• 2 ασπράδια αυγών
• 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 200 - 300 γραμ. κολοκυθολούλουδα (κολοκυθοανθούς)
Εκτέλεση
Κολοκυθοανθοί τηγανιτοί με χυλό σόδας
Υλικά
• 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουτί σόδα ή μπύρα (330 ml)
• 2 ασπράδια αυγών
• 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 200 - 300 γραμ. κολοκυθολούλουδα (κολοκυθοανθούς)
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε σιγά - σιγά τη σόδα, ή τη μπύρα και μ᾿ ένα κουτάλι, δουλεύουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει λείο. Αν θέλουμε το χυλό πιο πυκνό, βάζουμε περισσότερο αλεύρι. Αφήνουμε το χυλό να σταθεί 1 ώρα στο ψυγείο, αλλιώς θα γλιστράει και δεν θα στέκεται. |
|
Πλένουμε καλά τα κολοκυθολούλουδα, αφαιρούμε τα φυλλαράκια (σέπαλα) που υπάρχουν στο κάτω μέρος των λουλουδιών, τα ανοίγουμε και αφαιρούμε τον ύπερο (ή τους στήμονες), κι αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. | |
Όταν είναι να χρησιμοποιήσουμε το χυλό, (όχι νωρίτερα για να γίνει αφράτος), χτυπάμε
με δυο πηρούνια τ᾿ ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και τ᾿ ανακατεύουμε απαλά, μέσα
στο χυλό. Σ᾿ ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί, αλατοπιπερώνουμε τα κολοκυθολούλουδα, και αφού τα βουτήξουμε ένα - ένα στο χυλό, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν κι απ᾿ τις δυο πλευρές. |
|
Έπειτα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε. -- Αν έχουμε και τρυφερά βλαστάρια από τις κολοκυθιές, μπορούμε να τα κάνουμε Κολοκυθοκορφάδες γιαχνί. |
4 Σχόλια
uperoxoo
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο Είναι και της εποχής
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο πολύ μου αρέσουν και πα'όλα αυτά δεν τους φτιάχνω ποτέ,ίσως γιατί δεν ξέρω να τους τυλίγω.Η συνταγή είναι υπέροχη και καλοκαιρινή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου να είσαι καλά, αλλά με μπέρδεψες με το τύλιγμα. Σε ποιά συνταγή αναφέρεσαι;
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.