Πρόκειται για μια πολύ γευστική και δροσερή σάλτσα, που συνοδεύει υπέροχα και δίνει ιδιαίτερη γεύση σε όποιο πιάτο με ψητά ή βραστά λαχανικά συνοδεύσει.
Με το γιαούρτι, προσθέτει οξύτητα στα φαγητά μας και κάνει πολύ ξεχωριστή τη γεύση τους.
Σάλτσα (σος) λαχανικών με γιαούρτι και ταχίνι
Υλικά
• 300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό (1 φλυτζ. τσαγιού)
• 150 γραμ. ταχίνι (½ φλυτζ. τσαγιού)
• 5 - 6 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 8 κουτ. σούπας χλιαρό νερό
• 3 κουτ. σούπας σπορέλαιο
• 3 - 4 σκελίδες σκόρδο λυωμένες
• μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Με το γιαούρτι, προσθέτει οξύτητα στα φαγητά μας και κάνει πολύ ξεχωριστή τη γεύση τους.
Σάλτσα (σος) λαχανικών με γιαούρτι και ταχίνι
Υλικά
• 300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό (1 φλυτζ. τσαγιού)
• 150 γραμ. ταχίνι (½ φλυτζ. τσαγιού)
• 5 - 6 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 8 κουτ. σούπας χλιαρό νερό
• 3 κουτ. σούπας σπορέλαιο
• 3 - 4 σκελίδες σκόρδο λυωμένες
• μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το σκόρδο λιωμένο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια αραιή κρέμα· (αν χρειαστεί κι άλλο νερό προσθέτουμε). Διαφορετικά, βάζουμε σ᾿ ένα μπολ το λυωμένο σκόρδο με το αλάτι και το πιπέρι και τ᾿ ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια πάστα. |
|
Έπειτα προσθέτουμε το ταχίνι και το νερό, χτυπώντας τα με τον αυγοδάρτη. Μετά ρίχνουμε το λάδι και όταν απορροφηθεί, ρίχνουμε λίγο - λίγο το λεμόνι, συνεχίζοντας να χτυπάμε τη σάλτσα και τέλος ρίχνουμε και το γιαούρτι. Αν θέλουμε σε αυτή τη φάση, προσθέτουμε και το μαϊντανό. Πριν τη χρησιμοποιήσουμε τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, για να «δέσουν» τα υλικά. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε σε μπολ σκεπασμένο με καπάκι ή με μεμβράνη, για περίπου μια εβδομάδα. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.