Μελιτζάνες τηγανιτές χωρίς αλεύρωμα
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 3 μελιτζάνες, φλάσκες
• ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
• αλάτι ψιλό ή χονδρό
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τις άκρες, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ή σε ροδέλες και τις βάζουμε σε αλατόνερο, για 5 λεπτά. (Έτσι δεν πικρίζουν και δεν απορροφούν πολύ λάδι στο τηγάνισμα). | |
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Στεγνώνουμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις βάζουμε στο ζεστό λάδι. | |
Τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές. Τις βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις σερβίρουμε αμέσως. Δείτε επίσης: Μελιτζάνες τηγανιτές, αλευρωμένες |
5 Σχόλια
Αν δεν τις στεγνώσετε και τις βάλετε όπως λέτε στο τηγάνι, κινδυνεύετε να τραυματιστείτε - καείτε άσχημα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και τα ευκόλως εννοούμενα συνήθως παραλείπονται, έχετε δίκαιο και διευκρινίστηκε ήδη στη συνταγή, Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση.
ΔιαγραφήΑλευρι δεν βαζουμε στις μελιτζανες.???
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε αυτή την συνταγή, όχι δεν τις αλευρώνουμε. Για μελιτζανες με αλεύρι δες εδώ.
ΔιαγραφήΑυτή η συνταγή ολοκληρώνεται υπέροχα αν τη συνοδεύσετε με κόκκινη σάλτσα.Τότε πραγματικά απογειώνεται!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.