Το αχλάδι είναι το πιο αγαπημένο από τα σπιτικά λικέρ, γι' αυτό και τελειώνει πάντα γρήγορα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτή εδώ η συνταγή είναι ότι πρέπει, αφού με το σιρόπι από κομπόστα αχλάδι ή γλυκό του κουταλιού, φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα αυτό το υπέροχο λικεράκι.
Υλικά
• 500 - 550 γραμ. σιρόπι από κομπόστα αχλάδι ή γλυκό του κουταλιού
• 500 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
• ½ ξύλο κανέλλας (προαιρετικά)
• 1 φλούδα λεμονιού
• 3 - 4 σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε αυτό το εξαιρετικό λικεράκι, θα χρησιμοποιήσουμε το σιρόπι που μας έμεινε από την κομπόστα αχλάδι που φτιάξαμε ή το γλυκό του κουταλιού..
Παίρνουμε το σιρόπι που περίσσεψε, το περνάμε από ψιλό σουρωτήρι και, με μια δοσομετρική κούπα ή με ένα κρασοπότηρο, το μετράμε.
Ακολούθως το ρίχνουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο ή μπουκάλι, προσθέτουμε ίση ποσότητα (ή και λίγο λιγότερο) τσίπουρο και ρίχνουμε μέσα την κανέλλα και το χυμό λεμονιού.
Το σφραγίζουμε, αναδεύουμε ελαφρά το μπουκάλι και το φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Μετά από 1 εβδομάδα, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
-- Αν το λικέρ μας βγει πολύ γλυκό, μπορούμε να το διορθώσουμε προσθέτοντας λίγο ακόμη τσίπουρο.
Λικέρ Αχλάδι με σιρόπι από κομπόστα ή γλυκό του κουταλιού
Υλικά
• 500 - 550 γραμ. σιρόπι από κομπόστα αχλάδι ή γλυκό του κουταλιού
• 500 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
• ½ ξύλο κανέλλας (προαιρετικά)
• 1 φλούδα λεμονιού
• 3 - 4 σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε αυτό το εξαιρετικό λικεράκι, θα χρησιμοποιήσουμε το σιρόπι που μας έμεινε από την κομπόστα αχλάδι που φτιάξαμε ή το γλυκό του κουταλιού..
Παίρνουμε το σιρόπι που περίσσεψε, το περνάμε από ψιλό σουρωτήρι και, με μια δοσομετρική κούπα ή με ένα κρασοπότηρο, το μετράμε.
Ακολούθως το ρίχνουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο ή μπουκάλι, προσθέτουμε ίση ποσότητα (ή και λίγο λιγότερο) τσίπουρο και ρίχνουμε μέσα την κανέλλα και το χυμό λεμονιού.
Το σφραγίζουμε, αναδεύουμε ελαφρά το μπουκάλι και το φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Μετά από 1 εβδομάδα, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
-- Αν το λικέρ μας βγει πολύ γλυκό, μπορούμε να το διορθώσουμε προσθέτοντας λίγο ακόμη τσίπουρο.
Δείτε επίσης: Τεντούρα ή μοσχοβολήθρα
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μου σχόλιο στη συνταγή που σας ενδιαφέρει.