Header Ads

Χυλοπίτες (τουτουμάκια ή μανέστρα) με σάλτσα ντομάτας

Χυλοπίτες (τουτουμάκια ή μανέστρα) με σάλτσα ντομάτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το μεγαλείο της απλότητας.
Ότι πιο εύκολο, αλλά ταυτόχρονα πεντανόστιμο και με γεύση από χωριό.
Με θύμισες από γιαγιά, να ανακατεύει τη σάλτσα σε πυρωστιά στο τζάκι, και τη γεύση του καπνού στα τουτουμάκια, να τρελαίνει 
κυριολεκτικά τον ουρανίσκο!


Χυλοπίτες (τουτουμάκια ή μανέστρα) με σάλτσα ντομάτας


Υλικά

•   500 γραμ. χυλοπίτες (τουτουμάκια ή μανέστρα)
•   ½  φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•   1½ κιλό φρέσκες ντομάτες τριμμένες (ή στο multi)
•   3 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
•   2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•   ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
•   αλάτι - πιπέρι
•   2 - 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
•   1 φλυτζ. μυζήθρα ή κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση


Χυλοπίτες (τουτουμάκια ή μανέστρα) με σάλτσα ντομάτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χυλοπίτες (τουτουμάκια ή μανέστρα) με σάλτσα ντομάτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 3', προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 45΄ περίπου, μέχρι να δέσει και να μείνει με το λάδι της.
Χυλοπίτες (τουτουμάκια ή μανέστρα) με σάλτσα ντομάτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χυλοπίτες (τουτουμάκια ή μανέστρα) με σάλτσα ντομάτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στο μεταξύ, βράζουμε τις χυλοπίτες, σε αλατισμένο νερό για 5' - 7΄ περίπου και τις στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη φυτίνη στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα

τις χυλοπίτες και τ᾿ ανακατεύουμε.
Χυλοπίτες (τουτουμάκια ή μανέστρα) με σάλτσα ντομάτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χυλοπίτες (τουτουμάκια ή μανέστρα) με σάλτσα ντομάτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σερβίρουμε σε πιατέλα ή στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τυρί. 

Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια