Σπιτική Μουστάρδα με αλεύρι

Σπιτική Μουστάρδα με αλεύρι (η παλιά μουστάρδα των ψητοπωλείων) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Δεν υπήρχε ψησταριά τη δεκαετία του '80 που να μην έφτιαχνε και σέρβιρε, μαζί με τα ψητά και τους μεζέδες της, την κλασική, χειροποίητη, μουστάρδα με αλεύρι.
Μάλιστα υπήρχαν πολλά ψητοπωλεία, που μέρος της ψήμης που είχαν, οφειλόταν στην ιδιαίτερη μουστάρδα που σέρβιραν.


Σπιτική Μουστάρδα με αλεύρι (η παλιά μουστάρδα των ψητοπωλείων)


Υλικά


•  50 γραμ. μουστάρδα σκόνη
•  300 γραμ. αλεύρι σκληρό ψιλοαλεσμένο
•  250 ml ξύδι από σταφύλια
•  4 - 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•  1 κουτ. σούπας μέλι (προαιρετικά)
•  αλάτι
•  νερό όσο πάρει

Εκτέλεση


Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη μουστάρδας και το αλάτι.
Σπιτική Μουστάρδα με αλεύρι (η παλιά μουστάρδα των ψητοπωλείων) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σπιτική Μουστάρδα με αλεύρι (η παλιά μουστάρδα των ψητοπωλείων) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρίχνουμε το λάδι μαζί με 2 - 3 κουταλιές νερό, το μέλι και το μισό αλεύρι σ' ένα μπολ, κι αρχίζουμε να το χτυπάμε, προσθέτοντας λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι.
Σπιτική Μουστάρδα με αλεύρι (η παλιά μουστάρδα των ψητοπωλείων) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σπιτική Μουστάρδα με αλεύρι (η παλιά μουστάρδα των ψητοπωλείων) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 4' - 5', μέχρι να δέσουν τα υλικά μας, να γίνουν τελείως λεία και να μην μυρίζει το αλεύρι.

Αν μας βγει πολύ σφιχτή η μουστάρδα, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη να αραιώσει και τη χτυπάμε πάλι για λίγο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους