Header Ads

Σπιτική Μουστάρδα με αλεύρι

Σπιτική Μουστάρδα με αλεύρι (η παλιά μουστάρδα των ψητοπωλείων) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Δεν υπήρχε ψησταριά τη δεκαετία του '80 που να μην έφτιαχνε και σέρβιρε, μαζί με τα ψητά και τους μεζέδες της, την κλασική, χειροποίητη, μουστάρδα με αλεύρι.
Μάλιστα υπήρχαν πολλά ψητοπωλεία, που μέρος της ψήμης που είχαν, οφειλόταν στην ιδιαίτερη μουστάρδα που σέρβιραν.


Σπιτική Μουστάρδα με αλεύρι (η παλιά μουστάρδα των ψητοπωλείων)


Υλικά


•  50 γραμ. μουστάρδα σκόνη
•  300 γραμ. αλεύρι σκληρό ψιλοαλεσμένο
•  250 ml ξύδι από σταφύλια
•  4 - 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•  1 κουτ. σούπας μέλι (προαιρετικά)
•  αλάτι
•  νερό όσο πάρει

Εκτέλεση


Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη μουστάρδας και το αλάτι.
Σπιτική Μουστάρδα με αλεύρι (η παλιά μουστάρδα των ψητοπωλείων) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σπιτική Μουστάρδα με αλεύρι (η παλιά μουστάρδα των ψητοπωλείων) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στην κανάτα του ραβδομπλέντερ ή στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι, 2 - 3 κουταλιές της σούπας νερό, το μέλι, το μισό αλεύρι, κι αρχίζουμε να τα χτυπάμε, προσθέτοντας λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι.
Σπιτική Μουστάρδα με αλεύρι (η παλιά μουστάρδα των ψητοπωλείων) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σπιτική Μουστάρδα με αλεύρι (η παλιά μουστάρδα των ψητοπωλείων) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Από τη στιγμή που θα ενωθούν τα υλικά, συνεχίζουμε το χτύπημα για 4' - 5' ακόμη, μέχρι η μουστάρδα μας, να γίνει τελείως λεία και να μην μυρίζει το αλεύρι.

Αν μας βγει πολύ σφιχτή η μουστάρδα ή αν σφίξει όταν την βάλουμε στο ψυγείο, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη και τη χτυπάμε για λίγο να αραιώσει .

Διατηρείται στο ψυγείο για 10 μέρες τουλάχιστον.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια