Κρέμα με γάλα καρύδας

Κρέμα με γάλα καρύδας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μια εξαιρετικά νόστιμη κρέμα, πολύ εύκολη, με καταπληκτικό άρωμα και γεύση καρύδας, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Ότι πρέπει για την απογευματινή λιγούρα.
Αν είσαστε από αυτούς που τους αρέσει η καρύδα, θα γίνει η αγαπημένη σας!


Κρέμα με γάλα καρύδας και ινδοκάρυδο

Υλικά

•    1100 γραμ. γάλα φρέσκο
•    400 γραμ. (1 κουτί) γάλα καρύδας
•    250 γραμ. ζάχαρη
•    7 αυγά φρέσκα
•    90 γραμ. ή ½ φλυτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
•    70 γραμ. ή ½ φλυτζ. τσαγιού κορν φλάουρ
•    150 γραμ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη
•    3  βανίλιες
•    ινδοκάρυδο για επικάκυψη

Εκτέλεση


Σ' ένα μπολ, χτυπάμε τ' ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Κρέμα με γάλα καρύδας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κρέμα με γάλα καρύδας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ᾿ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια, τα χτυπάμε για 8' - 10', μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Έπειτα προσθέτουμε εναλλάξ, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και τη μαρέγκα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Κρέμα με γάλα καρύδας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κρέμα με γάλα καρύδας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε το κρύο γάλα μαζί με το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, το βούτυρο, κι  ανακατεύουμε με το σύρμα, ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα, μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Όταν πήξη την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, ή για πιο γρήγορα την βάζουμε σε κρύο μπαιν- μαρί.

Όταν κρυώσει η κρέμα καρύδας, μ' ένα κορνέ, την μοιράζουμε σε 6 - 8 μπολάκια (ανάλογα με το μέγεθος) και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες να παγώσουν και απολαμβάνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.