Το τσιζ κέικ είναι ένα πολύ ωραίο γλυκάκι, που γίνεται κανονικά με τυρί κρέμα.
Σε αυτήν εδώ την εκδοχή, ελληνική θα την έλεγα, το φτιάχνουμε με ανθότυρο.
Γίνεται πολύ ελαφρύ, με απίθανη γεύση και η κρέμα είναι πιο απαλή και αφράτη.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Υλικά
Για τη βάση
• 750 γραμ. μπισκότα πτι μπερ
• 320 - 350 γραμ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
• 500 γραμ. ανθότυρο
• 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
• 500 γραμ. φυτική σαντιγύ (vegetalcrem)
• 500 γραμ. μαρμελάδα βύσσινο, ή κεράσι
• ½ κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ
• 1 σφηνάκι νερό
Εκτέλεση
Σε αυτήν εδώ την εκδοχή, ελληνική θα την έλεγα, το φτιάχνουμε με ανθότυρο.
Γίνεται πολύ ελαφρύ, με απίθανη γεύση και η κρέμα είναι πιο απαλή και αφράτη.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Τσιζ κέικ με ανθότυρο
Υλικά
Για τη βάση
• 750 γραμ. μπισκότα πτι μπερ
• 320 - 350 γραμ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
• 500 γραμ. ανθότυρο
• 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
• 500 γραμ. φυτική σαντιγύ (vegetalcrem)
• 500 γραμ. μαρμελάδα βύσσινο, ή κεράσι
• ½ κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ
• 1 σφηνάκι νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη. | |
Έπειτα τα βάζουμε
σε ταψί Ν°38 (διαμ. 38 εκ.), προσθέτουμε το βούτυρο, αφού το λιώσουμε και τρίβουμε
με τα χέρια μας, μέχρι τα μπισκότα να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Το απλώνουμε να πάνε παντού και πατάμε την επιφάνεια μ' ένα κουτάλι, ή με την παλάμη μας, ή μ' έναν κύλινδρο, για να ισιώσουν και να πατηθούν καλά. |
|
Ψήνουμε
τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, στη
μεσαία σχάρα για 5΄- 7΄. Έπειτα, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σ΄ ένα τηγάνι, αδειάζουμε τη μαρμελάδα μαζί με το κορν φλάουρ (αφού το διαλύσουμε στο νερό) και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η μαρμελάδα να γίνει ρευστή. Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. |
|
Χτυπάμε με μίξερ την φυτική κρέμα σε σαντιγύ, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Σε άλλο μπολ, τρίβουμε με τα χέρια μας το ανθότυρο, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε για 1΄- 2' να ενσωματωθούν, το ρίχνουμε στο μπολ με τη σαντιγύ και ανακατεύουμε με σύρμα, κάνοντας απαλές κινήσεις, ώσπου να ομογενοποιηθούν οι κρέμες. |
|
Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο, την στρώνουμε καλά και παγώνουμε το τσιζ κέικ για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα. Σερβίρουμε αν θέλουμε, με βύσσινο γλυκό του κουταλιού, που του πάει απίστευτα! |
6 Σχόλια
Πολύ ωραία εκδοχή να αντικαταστήσουμε την κρέμα τυριού με το ανθοτυρό μας,
ΑπάντησηΔιαγραφήπιστεύω ότι δεν θα φαίνεται στην τελική γεύση!!
Φιλιά πολλά, Χρόνια πολλά!
Μάχη μου όχι μόνο δεν φαίνεται διαφορά στη γεύση, αλλά με το ανθότυρο γίνεται πολύ πιο αφράτο και απαλό. Να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε!
ΔιαγραφήΦιλιά
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΩΤΑ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμαμελίδα μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
ΔιαγραφήΓια το τιραμισού με ανθότυρο που με ρωτάς, μπορείς να φτιάξεις το κλασικό τιραμισού, ή το εύκολο τιραμισού, απλά αντικαταστώντας το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα, (ανάλογα ποια συνταγή θα διαλέξεις) με ίση ποσότητα ανθότυρου.
Διαφορετικά, αν περιμένεις, μέσα στον επόμενο μήνα θα δημοσιεύσω μια άλλη συνταγή, με ανθότυρο.
ΓΙΩΤΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ??ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ
ΔιαγραφήΑμαμελίδα μου χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
ΔιαγραφήΔυστυχώς μέχρι τώρα δεν πρόλαβα να το ανεβάσω, είναι όμως στα προσεχώς.
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.