Αν θέλουμε αρωματισμένες ελιές, εύκολα και πολύ γρήγορα, δεν έχουμε παρά να πάρουμε έτοιμες μαύρες, πράσινες ή χονδροελιές, να τις αναμείξουμε με τα αρωματικά που θέλουμε και σε δυο μέρες να είναι έτοιμες.
Ωραιότατες και πεντανόστιμες.
Υλικά
• 500 γραμ. ελιές μαύρες ή πράσινες ή ανακατεμένες
• ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• ξύσμα από 2 λεμόνια
• χυμό από 1 λεμόνι
• 2 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
• ½ κουτ. γλυκού κύμινο
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4 - 5 κουτ. σούπας ξύδι
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ωραιότατες και πεντανόστιμες.
Ελιές αρωματισμένες εύκολα και γρήγορα
Υλικά
• 500 γραμ. ελιές μαύρες ή πράσινες ή ανακατεμένες
• ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• ξύσμα από 2 λεμόνια
• χυμό από 1 λεμόνι
• 2 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
• ½ κουτ. γλυκού κύμινο
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4 - 5 κουτ. σούπας ξύδι
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Αν έχουμε φτιάξει δικές μας ελιές και δεν έχουμε προσθέσει κάποιο αρωματικό, γιατί θέλαμε να τις αφήσουμε σκέτες, να πως μπορούμε να το κάνουμε εκ των υστέρων, και να έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. | |
Σ᾿ ένα μπολ βάζουμε τις ελιές που μας αρέσουν, και προσθέτουμε, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μάραθο, το κύμινο, την κανέλλα, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το λάδι, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, τα βάζουμε σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Βάζουμε το σκεύος με τις ελιές στο ψυγείο για δύο τουλάχιστον μέρες, ώστε να προλάβουν να ανακατευτούν οι γεύσεις και είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε. Τρώγονται μετά μανίας, ακόμα και σκέτες!!! Δείτε επίσης: Ελιές Ζαρωμένες ή Θρούμπες, στο κοφίνι |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.