Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα
Η ιδέα γι᾿ αυτό το παγωτό, είναι της φίλης μου της Άννας, που κατάφερε να συνδυάσει την απόλαυση, με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που χρειάζονται τα παιδιά.
Βάζοντας ταχίνι, μέλι, γάλα και αμύγδαλα, δημιούργησε αυτό το καταπληκτικό σε γεύση, υγιεινό παγωτό!

 

Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα

Υλικά

•    350 γρ. ταχίνι
•    2 κουτ. σούπας  μέλι
•    250 γρ. φυτική ή ζωική κρέμα γάλακτος
•    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•    1 κουτί γάλα εβαπορέ
•    400 γρ. γάλα φρέσκο
•    100 γρ. ασπρισμένα, καβουρντισμένα, χοντροκομμένα αμύγδαλα
•    1 πρέζα αλάτι
•    μέλι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα
Χτυπάμε σ᾿ ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, σε ελαφριά σαντιγύ.
Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το ταχίνι, το μέλι και το αλάτι.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα
Τα χτυπάμε όλα μαζί για 5', χαμηλώνουνε το μίξερ, προσθέτουμε το εβαπορέ και το φρέσκο γάλα και τα χτυπάμε για άλλα 10'.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα
Τ᾿ αδειάζουμε σε μπολ με καπάκι και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60' - 90', μέχρι ν᾿ αρχίσει να σφίγγει.
Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε για 5' και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για άλλα 60' - 90'.
Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία, συνολικά πέντε με έξι φορές.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα
Την τελευταία φορά, αφού το χτυπήσουμε, ρίχνουμε μέσα στο παγωτό τα χοντροκομμένα αμύγδαλα (αφού κρατήσουμε λίγα) και τ᾿ ανακατεύουμε καλά.

Το πασπαλίζουμε με τ᾿ αμύγδαλα που κρατήσαμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 - 8 ώρες περίπου, να παγώσει καλά.

Αφού παγώσει, αν θέλουμε όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με μέλι.


-- Η φίλη μου η Άννα, το ονομάζει παγωτό χαλβάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.