Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού

Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πρόκειται για μια κλασική ιταλική μακαρονάδα.
Φτιάχνεται σε πάρα πολλές περιοχές της Ιταλίας, με πιο διάσημη αυτή της Γένοβας, όπου φτιάχνεται και το καλύτερο πέστο, που αποτελείται από βασιλικό, παρμεζάνα, πεκορίνο, κουκουνάρι, σκόρδο και ελαιόλαδο.


 

Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού


Υλικά


500 γραμ. spaghetti No 6 ή No 7
25 - 30 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου (25 - 30 γρ.)
40 γραμ. κουκουνάρι ή κάσιους ή αμύγδαλα
100 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη (ή μισή - μισή με πεκορίνο)
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας), τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε στο γουδί ή στο μούλτι τα κουκουνάρια, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το βασιλικό, το μισό ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε· (πιο αναλυτικά: εδώ).
Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Προσθέτουμε έπειτα λίγο - λίγο το υπόλοιπο λάδι, μέχρι να το πάρει όλο.
Εάν το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό, το αραιώνουμε με 2 - 3 κουταλιές νερό ή από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας, ώστε να πετύχουμε μια λεία κρέμα.

Ξαναβάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, ρίχνουμε πάνω τους τη σάλτσα πέστο, τ᾿ ανακατεύουμε καλά, για να απλωθεί ομοιόμορφα στα μακαρόνια και σερβίρουμε, αφού τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


1 σχόλιο:

  1. Τέλεια συνταγή!!! υπέροχη γέυση , βελούδινη υφή . Φανταστική.!!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.