Ένα κλασικό Πολίτικο πιάτο, πεντανόστιμο και εξαιρετικά απολαυστικό, γεμάτο με μυρωδιές και αρώματα, από τις χαμένες πατρίδες.
Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε, μην το λυπηθείτε στο σκόρδο και θα με θυμηθείτε!
Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει.
Υλικά
• 1½ κιλό αρνάκι ή κατσικάκι
• 6 - 8 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
• 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
• 1 γεμάτη κουταλιά ντοματοπελτέ
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ½ φλυτζ. τσαγιού κρασί
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε, μην το λυπηθείτε στο σκόρδο και θα με θυμηθείτε!
Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει.
Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι
Υλικά
• 1½ κιλό αρνάκι ή κατσικάκι
• 6 - 8 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
• 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
• 1 γεμάτη κουταλιά ντοματοπελτέ
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ½ φλυτζ. τσαγιού κρασί
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. | |
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν πάρει μια - δυο βράσεις, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ, τη ντομάτα, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και νερό τόσο, που να το σκεπάζει. |
|
Σκεπάζουμε
την κατσαρόλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 1½ ώρα περίπου, μέχρι
να βράσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του. Αν χρειασθεί νεράκι,
προσθέτουμε λίγο ακόμα. Το συνοδεύουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες ή ριζότο. Η επιτυχία του φαγητού, είναι να δέσει καλά η σάλτσα του και να γίνει πηχτή. Μερίδες: 6 |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.