Header Ads

Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι

Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα κλασικό Πολίτικο πιάτο, πεντανόστιμο και εξαιρετικά απολαυστικό, γεμάτο με μυρωδιές και αρώματα, από τις χαμένες πατρίδες.
Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε, μην το λυπηθείτε στο σκόρδο και θα με θυμηθείτε!

Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει.


Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι


 Υλικά

•    1½ κιλό αρνάκι ή κατσικάκι
•    6 - 8 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
•    5 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
•    1 γεμάτη κουταλιά ντοματοπελτέ
•    1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    ½ φλυτζ. τσαγιού  ελαιόλαδο
•    ½ φλυτζ. τσαγιού κρασί
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν πάρει μια - δυο βράσεις, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ, τη ντομάτα, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και νερό τόσο, που να το σκεπάζει.
Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του. Αν χρειασθεί νεράκι, προσθέτουμε λίγο ακόμα.
Το συνοδεύουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες ή ριζότο.

Η επιτυχία του φαγητού, είναι να δέσει καλά η σάλτσα του και να γίνει πηχτή.

Μερίδες: 6


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια