Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι

Τα φαγητά της γιαγιάς - Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι
Ένα κλασικό Πολίτικο πιάτο, πεντανόστιμο και απολαυστικό, γεμάτο με μυρωδιές και αρώματα, από τις χαμένες πατρίδες.
Αν το φτιάξετε, μην το λυπηθείτε στο σκόρδο και θα με θυμηθείτε!

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

 


Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι

 Υλικά

•    1½ κιλό αρνάκι, ή κατσικάκι
•    6 - 8 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
•    5 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
•    1 γεμάτη κουταλιά ντοματοπελτέ
•    1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    ½ φλ. τσαγιού  ελαιόλαδο
•    ½ φλ. τσαγιού κρασί
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι
Βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν πάρει μια - δυο βράσεις, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ, τη ντομάτα, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και νερό τόσο που να το σκεπάζει.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, (αν χρειασθεί νεράκι, προσθέτουμε).
Το συνοδεύουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες, ή ριζότο.

Η επιτυχία του φαγητού, είναι να δέσει καλά η σάλτσα του και να γίνει πηχτή.

Μερίδες: 6


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους