Header Ads

Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια

Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν ήμουνα μικρή, αυτό ήταν το αγαπημένο μου φαγητό, ειδικά τις περιόδους των νηστειών. Και ευτυχώς, από τότε που τον γνώρισα, είναι και του άντρα μου και έπειτα και των παιδιών μου.
Κι έτσι στις νηστείες, είναι από τα πιάτα που πάντα, πρωταγωνιστούν στην κουζίνα και στο τραπέζι μας.



Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια


Υλικά

•    2 κονσέρβες καλαμαράκια
•    το ζουμί τους
•    2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
•    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1 λεμόνι (το χυμό του)
•    1 κρασοπότηρο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 
Εκτέλεση


Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αδειάζουμε τα καλαμαράκια σ᾿ ένα σουρωτήρι και κρατάμε το ζουμί.
Τα καθαρίζουμε, αφαιρώντας το κόκκαλο, τα μάτια και το δόντι.
Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ᾿ ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα ρίχνουμε τα καλαμαράκια, τα σοτάρουμε για 2'- 3' και μετά ρίχνουμε το ζουμί, το αλάτι και το πιπέρι.
Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα.
Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και σβήνουμε τη φωτιά.

Μετά από 2' το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ριζότο.


Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Μιαμ μιαμ τέλεια συνταγή :D δεν ηξερα ο,τι μπορούμε να φτιάξουμε κι έτσι τα καλαμαρακια:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο αποτέλεσμα! Έτσι ακριβώς τα φτιάχνω κι εγώ, μόνο που αντί για λεμόνι, προσθέτω τοματάκια κονκασέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινά μου με κονκασέ δεν τα έχω φτιάξει, (στην πρώτη ευκαιρία όμως θα τα δοκιμάσω) κοκκινιστά τα κάνω με κοφτό μακαρονάκι, όπως εδώ, που αρέσει πολύ στην κόρη μου.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.