Όταν ήμουνα μικρή, αυτό ήταν το αγαπημένο μου φαγητό, ειδικά τις περιόδους των νηστειών. Και ευτυχώς, από τότε που τον γνώρισα, είναι και του άντρα μου και έπειτα και των παιδιών μου.
Κι έτσι στις νηστείες, είναι από τα πιάτα που πάντα, πρωταγωνιστούν στην κουζίνα και στο τραπέζι μας.
Υλικά
• 2 κονσέρβες καλαμαράκια
• το ζουμί τους
• 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• 1 κρασοπότηρο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κι έτσι στις νηστείες, είναι από τα πιάτα που πάντα, πρωταγωνιστούν στην κουζίνα και στο τραπέζι μας.
Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια
Υλικά
• 2 κονσέρβες καλαμαράκια
• το ζουμί τους
• 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• 1 κρασοπότηρο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα καλαμαράκια σ᾿ ένα σουρωτήρι και κρατάμε το ζουμί. Τα καθαρίζουμε, αφαιρώντας το κόκκαλο, τα μάτια και το δόντι. |
|
Σ᾿ ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. | |
Έπειτα ρίχνουμε τα καλαμαράκια, τα σοτάρουμε για 2'- 3' και μετά ρίχνουμε το ζουμί, το αλάτι και το πιπέρι. | |
Τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και σβήνουμε τη φωτιά. Μετά από 2' το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ριζότο. |
3 Σχόλια
Μιαμ μιαμ τέλεια συνταγή :D δεν ηξερα ο,τι μπορούμε να φτιάξουμε κι έτσι τα καλαμαρακια:D
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο αποτέλεσμα! Έτσι ακριβώς τα φτιάχνω κι εγώ, μόνο που αντί για λεμόνι, προσθέτω τοματάκια κονκασέ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΔέσποινά μου με κονκασέ δεν τα έχω φτιάξει, (στην πρώτη ευκαιρία όμως θα τα δοκιμάσω) κοκκινιστά τα κάνω με κοφτό μακαρονάκι, όπως εδώ, που αρέσει πολύ στην κόρη μου.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μου σχόλιο στη συνταγή που σας ενδιαφέρει.