Header Ads

Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι

Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το καλύτερο φαγητό όλων των παιδιών, αλλά και των μαμάδων, γιατί εκτός από πολύ νόστιμο, είναι και εξαιρετικά εμφανίσιμο, για το μπουφέ ή το τραπέζι μας.
Η γιαγιά μου το έλεγε «κιμάς γιούλμπασι», κι όχι άδικα.
Φτιάξτε το και χαρείτε το, με την οικογένεια και όλους σας τους φίλους.



Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι


Υλικά

•     700 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
•     100 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
•     2 κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι
•     3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο μούλτι
•     1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
•     2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•     1 αυγό φρέσκο
•     1
κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
•     2
κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο          
•     ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
•     ¼
κουτ. γλυκού κύμινο
•     ¼
κουτ. γλυκού κάρυ
•     ¼
κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
•     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•     3 - 4 πατάτες κυδωνάτες
•     1 καρότο σε λωρίδες
•     120 γραμ. κεφαλοτύρι σε μπαστουνάκια
•     1 μικρή πράσινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια
•     1 μικρή κίτρινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια
•     1 μικρή κόκκινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια
•     ½ κρασοπότηρο νερό
•     ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο

 Εκτέλεση


Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το γάλα και το ελαιόλαδο.
Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το ψωμί, τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄.
Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα μικρό ταψί,  απλώνουμε τον κιμά σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο (ή οβάλ), που να χωράει και να σκεπάζει τα υλικά της γέμισης.
Βάζουμε τις πράσινες πιπεριές στο κέντρο του ορθογωνίου σε σειρά, από πάνω βάζουμε
τα καρότα και έπειτα τοποθετούμε τις κίτρινες.
Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Συνεχίζουμε σκεπάζοντας με το τυρί τις πιπεριές που έχουμε βάλει και τελειώνουμε, βάζοντας τις κόκκινες πιπεριές, πάνω στο τυρί.
Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τυλίγουμε προσεχτικά το ρολό, ανασηκώνοντας πρώτα τη μια πλευρά του ορθογωνίου (οβάλ) και έπειτα την άλλη, φέρνοντάς τες πάνω από τη γέμιση, πιέζοντας με τα χέρια μας στα πλάγια το ρολό, για να του δώσουμε σχήμα.
Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ενώνουμε τις δυο πλευρές και με τα χέρια μας, στρώνουμε την επιφάνεια του ρολού, ώστε να γίνει ομοιόμορφο και ισόπαχο.
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε δεξιά κι αριστερά απ᾿ το ρολό, το περιχύνουμε με το λάδι και τέλος, ρίχνουμε το νερό σε μια άκρη.
Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρολό κιμά γεμιστό με πιπεριές και κεφαλοτύρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, περίπου για 50'- 55', μέχρι να είναι έτοιμα, το ρολό και οι πατάτες.
Κόβουμε το ρολό προσεχτικά σε φέτες και το συνοδεύουμε με τις πατατούλες.

-- Για να σιγουρευτούμε ότι το ρολό μας ψήθηκε μέχρι μέσα, το τρυπάμε στο κέντρο του.
Αν το υγρό που θα βγει είναι διάφανο, τότε είναι έτοιμο.

-- Αν δεν μας αρέσουν τα πολλά μπαχαρικά, μπορούμε να τα παραλείψουμε.


Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Πολύ νόστιμο και μυρωδάτο! Μου άνοιξε βέβαια αλλά μικρό το κακό...Την επόμενη φορά θα κάνω πιο σφιχτό από πάνω. Τέλειο πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορουμε να φτιαξουμε το ρολό αποβραδις , να το φυλάξουμε συντήρηση και να το ψήσουμε την επομένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.