Header Ads

Τυρόπιτα ρολό με τρία τυριά

Τυρόπιτα ρολό με τρία τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τυρόπιτες υπάρχουν πολλές, τόσο νόστιμη σαν αυτή εδώ όμως, σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει!
Είναι μια πολύ ωραία πίτα, με τρία τυριά, που θα κάνει επιτυχία και στο παιδικό σας πάρτυ, γιατί αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά!
Αλλά μπορεί να εντυπωσιάσει και στο γιορτινό σας τραπέζι.



Τυρόπιτα ρολό με τρία τυριά


Υλικά

•     1 πακέτο σφολιάτας (2 φύλλα)
•     400 γραμ. φέτα τρίμμα
•     400 γραμ. κασέρι τριμμένο
•     150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
•     3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
•     1 λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
•     220 γραμ. (ή 8 κουτ. σούπας) γιαούρτι στραγγιστό
•     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Τυρόπιτα ρολό με τρία τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τυρόπιτα ρολό με τρία τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σ᾿ ένα μπολ και τ᾿ ανακατεύουμε καλά, να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Δοκιμάζουμε, κι αν χρειάζεται βάζουμε αλάτι.
Τυρόπιτα ρολό με τρία τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τυρόπιτα ρολό με τρία τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βουτυρώνουμε καλά το ξέβαθο ταψί της κουζίνας, στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας και τοποθετούμε το μείγμα, (που το ᾿χουμε χωρίσει σε 4 μέρη), σε δύο μπαστούνια, παράλληλα στις μακρύτερες πλευρές του φύλλου.
Γυρνάμε τις μικρότερες πλευρές του φύλλου προς τα μέσα, (για να μην χυθεί η γέμιση).
Τυρόπιτα ρολό με τρία τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τυρόπιτα ρολό με τρία τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Διπλώνουμε με το φύλλο τη γέμιση, (φτιάχνοντας ρολά), φέρνοντας τις δύο μακρύτερες πλευρές, στο κέντρο του φύλλου, όπου και θα συναντηθούν.
Βρέχουμε με νερό τις άκρες και τις κολλάμε κάτω.
Τυρόπιτα ρολό με τρία τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τυρόπιτα ρολό με τρία τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τραβάμε το ρολό στη μια άκρη του ταψιού και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο.
Βουτυρώνουμε τα ρολά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180º C, στην μεσαία σχάρα στον αέρα, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

-- Ακόμη κι αν σας ανοίξει η σφολιάτα, όπως στη φωτογραφία, δεν πειράζει.
Ξεροψημένη η γέμιση, είναι ακόμη νοστιμότερη.


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. θα την δοκιμασω με φυλλο κρουστας χοντρο ζυμωμενο με λαδι ελπιζω να γινει το ιδιο καλη αλικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.