Εξαιρετικά νόστιμα και πικάντικα ρολάκια μελιτζάνας, με χωριάτικο λουκάνικο, σε κατακόκκινη σάλτσα ντομάτας, σκεπασμένα από πάνω με τυρί που λιώνει.
Μεζεδάκια για κρασάκι, απαραίτητα με καλή παρέα.
Προσοχή: η φέτα είναι εντελώς απαραίτητη!
Υλικά
• 1 κιλό μελιτζάνες μακριές ή τσακώνικες
• 2 λουκάνικα χωριάτικα (250 γρ. περίπου), σε ροδέλες
• 1 κούπα τυρί γκούντα ή κασέρι, τριμμένο
• ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
• 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μεζεδάκια για κρασάκι, απαραίτητα με καλή παρέα.
Προσοχή: η φέτα είναι εντελώς απαραίτητη!
Ρολά μελιτζάνας με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας
Υλικά
• 1 κιλό μελιτζάνες μακριές ή τσακώνικες
• 2 λουκάνικα χωριάτικα (250 γρ. περίπου), σε ροδέλες
• 1 κούπα τυρί γκούντα ή κασέρι, τριμμένο
• ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
• 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, πάχους 1,5 εκατοστού, τις αλατίζουμε, τις τηγανίζουμε ελαφρά και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά, τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200°C για 10΄- 15΄ να μαλακώσουν ελαφρά. |
|
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πιπεριά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μαϊντανό και τη ζάχαρη και βράζουμε τα υλικά για 10΄- 15΄ λεπτά. |
|
Στη συνέχεια ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα μας σ᾿ ένα πυρέξ. Τοποθετούμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας από ένα κομμάτι λουκάνικο και την τυλίγουμε σε ρολό. |
|
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ρολά, τα βάζουμε στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στις αντιστάσεις, για 20΄- 25΄ λεπτά περίπου, μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να μείνουν με το λάδι τους. | |
Λίγο πριν το τέλος, βγάζουμε το πυρέξ απ᾿ την κουζίνα, απλώνουμε το τριμμένο τυρί και το ξαναβάζουμε στην κουζίνα μέχρι να λιώσει το τυρί. | |
Όταν λιώσει το τυρί, βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και σερβίρουμε τα ρολάκια μελιτζάνας ζεστά. Μερίδες: 4 |
4 Σχόλια
Καλησπέρα σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈψαχνα να βρω μια συνταγή που να συνδυάζει λουκάνικο και μελιτζάνες και πιστεύω οτι αυτή είναι που μου ταιριάζει! Μου άρεσε που έβλεπα τα βήματα για να την κάνω. Τώρα έχω ήδη έτοιμο το φαγητό μου στο φούρνο και έχει μοσχοβολίσει το σπίτι! Μπήκα και στον πειρασμό να κάνω και την παραλλαγή μου...μαζί με τις μελιτζάνες που τις έκανα στο φούρνο έβαλα για ένα τέταρτο και το λουκάνικο... φοβήθηκα να το βάλω ωμό. Μπράβο σας η συνταγή είναι τέλεια!!!! Να την κάνετε κορίτσια!!!!
Φίλη μου σ' ευχαριστώ, χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε.
ΔιαγραφήΦανταστικό φαγητό και αν έχεις και ένα καλό λουκάνικο η νοστιμιά του είναι σίγουρη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά !!
Να είσαι καλά Μάχη μου, πολλά φιλιά!
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.