Header Ads

Ζυμαρικά για παιδιά με φιγούρες παιχνιδιών

Ζυμαρικά για παιδιά με φιγούρες παιχνιδιών - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μια ειδική κατηγορία ζυμαρικών, είναι αυτά που έχουν σχήμα παιδικών ηρώων και παιχνιδιών.
Οι εταιρίες εμπνευσμένες από τους ήρωες που θαυμάζουν τα παιδιά, δημιουργούν όμορφα σχέδια και φιγούρες, που θα κάνουν το φαγητό ευχάριστο και διασκεδαστικό.
Είναι ιδανικά για να πείσουμε και τα πιο δύσκολα παιδιά, πρώτα να πλησιάσουν το πιάτο, κι έπειτα να τα φάνε ευχάριστα, χωρίς μουρμούρα και αντιρρήσεις.

Τα  παιδικά ζυμαρικά (όπως και τα μακαρόνια, τα κοφτά ζυμαρικά, τα παραδοσιακά, τα ψιλά ζυμαρικά και τα γεμιστά), γίνονται αναμειγνύοντας αλεύρι ή σιμιγδάλι, (από αλεσμένο σκληρό σιτάρι) και νερό, τα οποία ανακατεύονται μέχρι να γίνουν μια ζύμη, στην οποία προστίθενται όποια άλλα υλικά χρειάζονται.
Η ζύμη ζυμώνεται και στη συνέχεια περνάει μέσα από διάφορα καλούπια, που της δίνουν το επιθυμητό σχέδιο και σχήμα, κι έπειτα αποξηραίνονται, σε σκιερό μέρος ή με ζεστό και υγρό αέρα, για αρκετές ώρες.

Τα παιδικά ζυμαρικά τα βρίσκουμε σε αρκετά σχέδια και σχήματα όπως:

Διάφορα ζωάκια: Λαγοί, κουνέλια, γάτες, σκυλάκια και αρκετά άλλα, θα παρελάσουν στο πιάτο μας, με τα ζυμαρικά σε σχήμα ζώων.

Αυτοκίνητα (cars) της Disney: Με τις αλυσίδες φορεμένες και έτοιμοι να τερματίσουν πρώτοι, ο Κεραυνός Μακουίν και οι φίλοι του, ανταγωνίζονται στο πρωτάθλημα αγώνων κούρσας, σε ακραίες συνθήκες πάνω σε τραπεζομάντηλο, ή στη παγκόσμια κούρσα των πρωταθλητών, από την μία άκρη του τραπεζιού ως την άλλη.

Ζυμαρικά για παιδιά με φιγούρες παιχνιδιών - από «Τα φαγητά της γιαγιάς» Νεράϊδες (fairies) της Disney: Το καταφύγιο των νεραιδών, είναι ο μυστικός κόσμος όπου εργάζονται και κατοικούν οι πανέμορφες Νεράιδες, για να δημιουργήσουν τις τέσσερις εποχές που θα μεταφέρουν στην Ηπειρωτική Χώρα.
Όλα αυτά ζωντανά, μπροστά στα μάτια των παιδιών και στριμωγμένα μέσα σ' ένα πιάτο!

Ντόρα η Εξερευνήτρια: Η Ντόρα είναι μια εφτάχρονη Λατίνα εξερευνήτρια. που μιλάει αγγλικά και ισπανικά. Ταξιδεύει με τον Μπουτς (Boots), τη μαϊμού με τις κόκκινες μπότες, που είναι ο καλύτερός της φίλος και ένα σακίδιο πλάτης, σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ζητώντας την συμμετοχή των παιδιών για να λύσουν γρίφους και puzzle.

Γράμματα, Λέξεις και αριθμοί: Τα παιδιά θα σχηματίσουν λέξεις, ονόματα και θα κάνουν πράξεις με τους αριθμούς.
Αν είμαστε τυχερές, στο τέλος θα αδειάσουν και το πιάτο!

Ζυμαρικά για παιδιά με φιγούρες παιχνιδιών - από «Τα φαγητά της γιαγιάς» Μπομπ Σφουγγαράκης: Για το Mπομπ Σφουγγαράκη, το πιο αγαπημένο σφουγγάρι του κόσμου, τον καλύτερο φίλο του τον Πάτρικ, αλλά και τον κύριο Κάβουρα, τον Καλαμάρη και τους υπόλοιπους κατοίκους του τροπικού βυθού του Μπικίνι τι να πούμε;
Είτε ψάχνει για την αγαπημένη του σπάτουλα για να κάνει το τέλειο καβουροπάτι (burgerflip), είτε απλά βγαίνει βόλτα με τους φίλους του, ο Mπομπ Σφουγγαράκης καταφέρνει πάντα και μπλέκει σε τρελές περιπέτειες, που βεβαίως προκαλούν γέλιο σε όλα τα παιδιά.

Δεινοσαυράκια: Τα παιδιά λατρεύουν τα δεινοσαυράκια και όλα τα προϊστορικά παιχνίδια.
Στα μικρότερα παιδιά αρέσουν πολύ και θα τα απασχολήσουν ευχάριστα για αρκετή ώρα, πριν τα φάνε.
 

Οδηγίες για νόστιμο μαγείρεμα των ζυμαρικών:

Για να είμαστε σίγουροι ότι τα παιδικά ζυμαρικά θα είναι σωστά μαγειρεμένα, καλό είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω σε κάθε συσκευασία.

Σε γενικές γραμμές πρέπει να ξέρουμε ότι, όπως και στα κανονικά, για να βράσουμε σωστά τα παιδικά ζυμαρικά, θα πρέπει να τα ρίξουμε όλα μαζί, την ίδια στιγμή στην κατσαρόλα, σε νερό που βράζει και να τα ανακατέψουμε. Κατά τον ίδιο τρόπο, κι όταν τα μαγειρεύουμε στο φούρνο, τα ρίχνουμε όλα μαζί και αφού έχουν πάρει βράση τα υλικά, στο ταψί.

Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ: Πως μαγειρεύουμε σωστά τα ζυμαρικά μας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια