Τυρί σαγανάκι το κλασικό

Τυρί σαγανάκι το κλασικό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σαγανάκι μπορούμε να φτιάξουμε με διάφορα τυριά, πιο συνηθισμένο όμως είναι με κεφαλοτύρι ή φέτα.
Εξίσου νόστιμο όμως, γίνεται και με φρουμαέλα, γιδοτύρι, χαλούμι, μπάντζο ή λεμόνι.
Τηγανιτό ή ψητό, όποιο τυρί κι αν διαλέξουμε, είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα μας ξετρελάνει.


Σαγανάκι κλασικό με κεφαλοτύρι


Υλικά

•  1 φέτα κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας
•  λεμόνι
•  αλεύρι (προαιρετικά)
•  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι τυρί, πάχους 1 - 2 εκατοστών. Εναλλακτικά, μπορούμε να ζητήσουμε να μας το κόψουν για σαγανάκι.
Βάζουμε ένα μικρό τηγάνι στη φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το τυρί, σε μέτρια φωτιά.
Τυρί σαγανάκι το κλασικό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τυρί σαγανάκι το κλασικό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αν το θέλουμε αλευρωμένο, βρέχουμε το τυρί μας σε νερό και το περνάμε αμέσως από το αλεύρι. Φροντίζουμε να αλευρωθεί κι απ᾿ τις δυο πλευρές και, αφού το τινάξουμε για να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι, το τηγανίζουμε.
Όταν ροδίσει από τη μία πλευρά, το γυρνάμε να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.

Το σερβίρουμε αφού ρίξουμε, μπόλικο λεμόνι.


1 σχόλιο:

  1. μπραφο σας!! σας ευχαριστουμε πολυ για τις ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΕΣ συνταγες που γραφετε!!! <3... φενονται τελιες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.