Header Ads

Τυρί σαγανάκι το κλασικό

Τυρί σαγανάκι το κλασικό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σαγανάκι μπορούμε να φτιάξουμε με διάφορα τυριά, πιο συνηθισμένο όμως είναι με κεφαλοτύρι ή φέτα.
Εξίσου νόστιμο όμως, γίνεται και με φρουμαέλα, γιδοτύρι, χαλούμι, μπάντζο ή λεμόνι.
Τηγανιτό ή ψητό, όποιο τυρί κι αν διαλέξουμε, είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα μας ξετρελάνει.


Σαγανάκι κλασικό με κεφαλοτύρι


Υλικά

•  1 φέτα κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας
•  λεμόνι
•  αλεύρι (προαιρετικά)
•  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι τυρί, πάχους 1 - 2 εκατοστών. Εναλλακτικά, μπορούμε να ζητήσουμε να μας το κόψουν για σαγανάκι.
Βάζουμε ένα μικρό τηγάνι στη φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το τυρί, σε μέτρια φωτιά.
Τυρί σαγανάκι το κλασικό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τυρί σαγανάκι το κλασικό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αν το θέλουμε αλευρωμένο, βρέχουμε το τυρί μας σε νερό και το περνάμε αμέσως από το αλεύρι. Φροντίζουμε να αλευρωθεί κι απ᾿ τις δυο πλευρές και, αφού το τινάξουμε για να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι, το τηγανίζουμε.
Όταν ροδίσει από τη μία πλευρά, το γυρνάμε να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.

Το σερβίρουμε αφού ρίξουμε, μπόλικο λεμόνι.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. μπραφο σας!! σας ευχαριστουμε πολυ για τις ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΕΣ συνταγες που γραφετε!!! <3... φενονται τελιες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.