Header Ads

Φέτα σαγανάκι σε φύλλο για πίτες

Φέτα σαγανάκι σε φύλλο για πίτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στην τηγανιτή φέτα, λίγοι μπορούν να αντισταθούν.
Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει, αν τη βρέξουμε με ούζο, την τυλίξουμε σε φύλλο και έπειτα την τηγανίσουμε!

Δεν θα προλάβουμε να την σερβίρουμε και θα έχει εξαφανιστεί από το πιάτο.
Φτιάξτε την και δοκιμάστε την οπωσδήποτε!


Φέτα τηγανιτή τυλιγμένη σε φύλλο για πίτες


Υλικά

•    6 κομμάτια φέτα δοχείου, πάχους 1 -  1½ εκ.
•    2 φύλλα για πίτες ή 4 κρούστας κομμένα κάθετα στα τρία
•    6 κουτ. γλυκού ούζο ή ρακή
•    λίγο μέλι
•    καβουρντισμένο σουσάμι
•    αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση


Φέτα σαγανάκι σε φύλλο για πίτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Φέτα σαγανάκι σε φύλλο για πίτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κόβουμε το τυρί σε φέτες πάχους 1 - 1½ εκατοστών.
Παίρνουμε δύο φύλλα για πίτες ή τέσσερα κρούστας, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε στα τρία.
Φέτα σαγανάκι σε φύλλο για πίτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Φέτα σαγανάκι σε φύλλο για πίτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παίρνουμε ένα - ένα τα κομμένα φύλλα, (ή δύο μαζί αν έχουμε φύλλο κρούστας) και τοποθετούμε τη φέτα στη μια άκρη αφήνοντας δύο δάχτυλα περιθώριο.
Μ᾿ ένα πινέλο, βρέχουμε τη φέτα με ούζο.
Σηκώνουμε τα δύο πλαϊνά, πάνω στη φέτα και αρχίζουμε να τυλίγουμε.
Φέτα σαγανάκι σε φύλλο για πίτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Φέτα σαγανάκι σε φύλλο για πίτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του φύλλου.
Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια φέτας.
Φέτα σαγανάκι σε φύλλο για πίτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Φέτα σαγανάκι σε φύλλο για πίτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι.
Τηγανίζουμε τα σαγανάκια για 1 - 2 λεπτά, από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Φέτα σαγανάκι σε φύλλο για πίτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Φέτα σαγανάκι σε φύλλο για πίτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν το περιττό λάδι και να μείνουν τραγανά.

Τα σερβίρουμε σκέτα ή τα πασπαλίζουμε με μέλι και καβουρντισμένο σουσάμι.

Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καβουρδισμένο σουσάμι με σπασμένους σπόρους κόλιαντρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια