Ίσως η ωραιότερη συνταγή για σάλτσα με κιμά, που ταιριάζει απόλυτα με όλα τα ζυμαρικά και ειδικά τα μακαρόνια.
Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, και είναι ότι πρέπει για να απογειώσει τα πιάτα μας, να αναδείξει τις δημιουργίες μας και να μας βγάλει ασπροπρόσωπες.
Υλικά
• 400 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 200 γραμ. χοιρινός κιμάς
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• ½ καρότο τριμμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 400 γραμ. φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια κονκασέ, τριμμένα ή περασμένα στο μούλτι
• 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
• 1 φλυτζ. τσαγιού κρασί
• 1 φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
• ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε χαμηλή, φαρδιά, (πλασοτέ) κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, τον κιμά για 5΄ - 6΄ περίπου, απλώνο-
ντάς τον με κουτάλα, διαλύοντας τους σβόλους.
Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, και είναι ότι πρέπει για να απογειώσει τα πιάτα μας, να αναδείξει τις δημιουργίες μας και να μας βγάλει ασπροπρόσωπες.
Σάλτσα με κιμά (μπολονέζ)
Υλικά
• 400 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 200 γραμ. χοιρινός κιμάς
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• ½ καρότο τριμμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 400 γραμ. φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια κονκασέ, τριμμένα ή περασμένα στο μούλτι
• 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
• 1 φλυτζ. τσαγιού κρασί
• 1 φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
• ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε χαμηλή, φαρδιά, (πλασοτέ) κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, τον κιμά για 5΄ - 6΄ περίπου, απλώνο-
ντάς τον με κουτάλα, διαλύοντας τους σβόλους.
Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε επιπλέον για 3΄ περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τότε τα σβήνουμε με το κρασί. | |
Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε την
ντομάτα, το μαϊντανό, το καρότο, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι,
την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι, το γάλα και νερό τόσο, ώστε
να σκεπάσει τον κιμά. Σκεπάζουμε τον κιμά και σιγοβράζουμε για 35΄- 40΄περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του. Ιδανική σάλτσα για τις μακαρονάδες, αλλά και το παστίτσιο και το μουσακά σας. |
1 Σχόλια
ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.