Σάλτσα (σος) γιαουρτιού

Σάλτσα (σος) γιαουρτιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πολύ γρήγορη και εύκολη σάλτσα, που μπορεί να συνοδέψει τα περισσότερα πιάτα μας.
Ανάλογα το φαγητό που έχουμε, μπορούμε να αφαιρέσουμε το σκόρδο, να βάλουμε άνηθο ή μάραθο, ν᾿ αλλάξουμε το λεμόνι με ξύδι και να την φέρουμε στα μέτρα και τη γεύση μας.



Σάλτσα (σος) γιαουρτιού

Υλικά

•    500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
•    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
•    1 κουτ. σούπας μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
•    3 - 4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
•    5
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•    2
κουτ. σούπας νερό
•    1 λεμόνι (το χυμό του)
•    ½ κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
•    πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση

Σ᾿ ένα μπολ, βάζουμε όλα μας τα υλικά, τ᾿ ανακατεύουμε και τα χτυπάμε με αυγοδάρτη ή πιρούνι για 2' - 3' λεπτά, μέχρι να γίνουν μία ρευστή σάλτσα.
Σάλτσα (σος) γιαουρτιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σάλτσα (σος) γιαουρτιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα, να ενωθούν οι γεύσεις και την σερβίρουμε.
Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να συνοδεύσουμε, κρεατικά, πουλερικά, αλλά και λαχανικά, ντολμάδες, ή και θαλασσινά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.