Πένες με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές

Πένες με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδιών, αλλά και των περισσοτέρων μεγάλων.
Έτσι, κανείς δεν πρόκειται να πει όχι σ' ένα νοστιμότατο πιάτο με πένες και κατακόκκινη σάλτσα ντομάτας.
Με μπόλικο τυράκι από πάνω, ειδικά μυζήθρα ...


Πένες με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές


Υλικά
  
•    500 γραμ. πένες
•    ½  φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1½ κιλό φρέσκες ντομάτες τριμμένες (ή στο μούλτι)
•    1 πράσινη πιπεριά ψιλικομμένη
•    1 κόκκινη πιπεριά ψιλικομμένη
•    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 κουτ. σούπας φυτίνη
•    1
φλυτζ. τσαγιού παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3'.
Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Πένες με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές - Τα φαγητά της γιαγιάς
Πένες με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές - Τα φαγητά της γιαγιάς
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 45΄ περίπου, μέχρι να δέσει και να μείνει με το λάδι της.
Στο μεταξύ βράζουμε τις πένες, σε αλατισμένο νερό,
σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κι όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε.
Πένες με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές - Τα φαγητά της γιαγιάς
Πένες με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές - Τα φαγητά της γιαγιάς
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη φυτίνη, ρίχνουμε τις πένες και τις ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα.


Μερίδες: 6


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους