Ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά λαχανικά που υπάρχουν.
Τα μπαμάκια, είναι απ᾿ τα πιο αγαπημένα μου φαγητά και κάθε φορά που τα φτιάχνω, νομίζω πως μυρίζει το σπίτι μου καλοκαίρι και θάλασσα.
Κι αν τα φτιάξουμε με φρέσκιες, ώριμες ντομάτες, τότε η γεύση τους γίνεται ακόμη ωραιότερη.
Υλικά
• 1 κιλό μπάμιες
• 5 ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι ή 1 κουτί κονκασέ
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• ½ πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• 1 καρότο σε ροδέλες
• 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 2 κουτ. σούπας ξύδι
• ¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τα μπαμάκια, είναι απ᾿ τα πιο αγαπημένα μου φαγητά και κάθε φορά που τα φτιάχνω, νομίζω πως μυρίζει το σπίτι μου καλοκαίρι και θάλασσα.
Κι αν τα φτιάξουμε με φρέσκιες, ώριμες ντομάτες, τότε η γεύση τους γίνεται ακόμη ωραιότερη.
Μπάμιες λαδερές στη κατσαρόλα
Υλικά
• 1 κιλό μπάμιες
• 5 ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι ή 1 κουτί κονκασέ
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• ½ πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• 1 καρότο σε ροδέλες
• 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 2 κουτ. σούπας ξύδι
• ¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπάμιες, αφαιρώντας με κοφτερό μαχαίρι το περίβλημα που έχουν στο κεφάλι τους, χωρίς να το αφαιρέσουμε ολόκληρο. | |
Τις πλένουμε με άφθονο νερό, τις στραγγίζουμε, τις περιχύνουμε με το ξύδι και τις αφήνουμε για 10΄ τουλάχιστον, πριν τις μαγειρέψουμε. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά τις μπάμιες. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, την πιπεριά, το καρότο, τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το μαϊντανό, 1 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. |
|
Σιγοβράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη κατσαρόλα για 20΄ λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και να μείνουν με το λάδι τους, χωρίς όμως να λιώσουν. Αποφεύγουμε να τις ανακατέψουμε με κουτάλα, γιατί θα μας λιώσουν. Αντί για ανακάτεμα, κουνάμε μερικές φορές την κατσαρόλα Σερβίρονται ζεστές η κρύες και τρώγονται το ίδιο ευχάριστα. Μεςρίδες: 4 Δείτε επίσης: Μελιτζάνες σαβόρο |
7 Σχόλια
ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΕΛΕΙΟ.ΕΒΑΛΑ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΡΙΞΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ ΤΟ ΣΙΓΟΕΒΡΑΣΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΟΥΡΛΙΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΑπάντησηΔιαγραφήπραγματικα τελειες το καροτο το εβαλα τριμενο το τρωνε καλιτερα τα παιδια! ευχαριστω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή!!! Ακόμα και ο άντρας μου που δεν τρελαίνεται για μπάμιες τις έφαγε και τις ευχαριστήθηκε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες συνταγες
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρκεί να κόψω το πάνω τμήμα από το κοτσάνι ή πρέπει να τις καθαρίσω περιμετρικά στο κοτσάνι? Επίσης με τον τρόπο αυτό, 10 λεπτά στο ξίδι, δεν βγάζουν τα κολλώδη υγρά τους? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, καθαρίζουμε τις μπάμιες περιμετρικά στο κοτσάνι. Όσο για το ξύδι, υγρά θα βγάλουν αν τις βάλεις σε ξυδόνερο.
ΔιαγραφήΤέλεια η συνταγή την έφτιαξα χθές και τρελάθηκαν τα παιδιά!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.