Μαρινάδα για κουνέλι ή λαγό

Μαρινάδα για κουνέλι ή λαγό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μια πολύ ωραία μαρινάδα, που όχι μόνο μαλακώνει, αλλά «κόβει» εντελώς τη μυρωδιά σε όποιο κρέατος τη χρησιμοποιήσουμε. 
Είναι ότι πρέπει για να μαρινάρουμε κουνέλι ή λαγό, αλλά ταιριάζει πάρα πολύ και σε όλα τα άγρια ζώα, όπως αγριογούρουνο, ελάφι ή ζαρκάδι.


Μαρινάδα για λαγό ή κουνέλι


Υλικά

•  1½ ποτ. νερού κρασί
•  ποτ. νερού ξύδι
•  1 κουτ. γλυκού θυμάρι
•  1
κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
•  1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
•  ½ ποτ. νερού ελαιόλαδο
•  6 δαφνόφυλλα
•  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•  1
κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
 

Πρώτα πλένουμε και καθαρίσουμε το κρέας.

Έπειτα ανακατεύουμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά και τα περιχύνουμε πάνω στο κουνέλι ή στο λαγό. 
Ανακατεύουμε το κρέας να πάει παντού η μαρινάδα, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.
Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να το αφήσουμε 48 ώρες στο ψυγείο.


Ανάλογα με τη συνταγή που θέλουμε να φτιάξουμε, πλένουμε το κρέας, ή το αφήνουμε όπως είναι.


4 σχόλια:

  1. Τι κρασι και ξυδι χρισιμοποιατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρασί βάζουμε λευκό και ξηρό (κατά προτίμηση), όσο για το ξύδι το κλασικό, από σταφύλια.

      Διαγραφή
    2. Efxaristo. Exo dio idi ksidi, lefko kai kokkino. Pio na xrisimopiiso? Efxaristo ek ton proteron!)

      Διαγραφή
    3. Αν έχεις κι από τα δύο, βάλε το λευκό.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους