Μαρινάδα για κοτόπουλο με μουστάρδα μέλι και φασκόμηλο

Μαρινάδα για κοτόπουλο με μουστάρδα μέλι και φασκόμηλο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ιδανική μαρινάδα για χωριάτικα κοτόπουλα, που είναι πιο σκληρά και με πιο έντονη μυρωδιά.
Τ᾿ αφήνουμε τουλάχιστον τρεις ώρες σκεπασμένα στο ψυγείο, ή για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, τα βάζουμε στο ψυγείο από βραδύς, να μαριναριστούν και τα μαγειρεύουμε την άλλη

μέρα.

Μαρινάδα για κοτόπουλο με μουστάρδα μέλι και φασκόμηλο

Υλικά

•    3 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή
•    2
κουτ. σούπας μέλι
•    1 κρασοπότηρο κρασί
•    ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•    1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
•    2
κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
•    ½
κουτ. γλυκού κύμινο
•    ½
κουτ. γλυκού κάρυ
•    1
κουτ. γλυκού αλάτι
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Βάζουμε όλα τα υλικά μας σ᾿ ένα μπολ και τ᾿ ανακατεύουμε καλά μ᾿ έναν αυγοδάρτη.
Μαρινάδα για κοτόπουλο με μουστάρδα μέλι και φασκόμηλο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μαρινάδα για κοτόπουλο με μουστάρδα μέλι και φασκόμηλο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κατόπουλο, το τοποθετούμε σ᾿ ένα μπολ, το περιχύνουμε με την μαρινάδα και το βάζουμε στο ψυγείο, για τρεις τουλάχιστον ώρες, ή καλύτερα από βραδύς.
Έπειτα το σκουπίζουμε ή το πλένουμε, ανάλογα με τη συνταγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους