Header Ads

Παγωτό βύσσινο

Παγωτό βύσσινο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Από τα πιο αγαπημένα μου παγωτά, γίνεται πανεύκολα και έχει καταπληκτική υφή και γεύση.
Είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί και θα ξετρελάνει εσάς και τα παιδιά σας.
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!

Παγωτό με βύσσινο γλυκό του κουταλιού


 Υλικά

•  250 γραμ. σαντιγύ φυτική (Vegetalcrem)
•  1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•  1 κουτί γάλα εβαπορέ
•  200 γραμ. γλυκό βύσσινο, (μαζί με το σιρόπι)
•  1 βανίλια

Εκτέλεση

Παγωτό βύσσινο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό βύσσινο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σ᾿ ένα μπολ, πολύ παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄, να παγώσει. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο ή το μπολ στην κατάψυξη, εάν χωράει.)
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ για 3΄- 4΄μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το ζαχαρούχο, το εβαπορέ γάλα και το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 5΄.
Κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60΄.
Παγωτό βύσσινο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό βύσσινο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι για άλλα 5΄ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 60΄.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος και το βάζουμε στην κατάψυξη για 60΄.
Έπειτα το βγάζουμε και το χτυπάμε για τέταρτη φορά, το βάζουμε κατάψυξη για 60΄.
Στη συνέχεια το ξαναβγάζουμε και ρίχνουμε μέσα το γλυκό του κουταλιού, το ανακατεύουμε μ᾿ ένα κουτάλι να πάει παντού και αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Το σερβίρουμε με σπιτική βυσσινάδα ή βύσσινο γλυκό του κουταλιού.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Το δοκίμασα, καταπληκτικό κι εύκολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, τρελαίνομαι για το βύσσινο σε όλες του τις εκδοχές, όσο και για το παγωτό γενικώς και σκέφτομαι να συνδυάσω την γευστική κλίση μου και να φτιάξω το εύκολο παγωτό σου και γιατί όχι, επειδή πλησιάζει και η γιορτή μου, θέλω να εντυπωσιάσω και να φτιάξω και το γλυκό σου δίχρωμο παντεσπάνι με σοκολάτα" και να κεράσω τους δικούς μου για να ευχαριστηθούν, Θα ήθελα λίγο πιο λεπτομερείς συμβουλές για την παρασκευή του παγωτού,α) πότε πχ είναι καλό να το φτιάξω για να είναι φρέσκο,ή δεν έχει πρόβλημα στην κατάψυξη και για το παντεσπάνι, αν αφού το φτιάξω πώς πρέπει να το διατηρήσω. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου το παγωτό καλύτερα να το φτιάξεις την προηγούμενη μέρα. Το παντεσπάνι αν το φτιάξεις το πρωί της ίδιας μέρας, άφησέ το να κρυώσει τελείως (5 - 6 ώρες) και έπειτα βάλε το στο ψυγείο, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, που όμως δεν θα ακουμπάει πάνω στο γλυκό. Φρόντισε να είναι τεντωμένο πάνω στο ταψί. Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και αν το φτιάξεις την προηγούμενη μέρα.

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ, εάν χρειαστεί να το φτιάξω νωρίτερα το παγωτό, θα έχει διαφορά σε τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου δεν υπάρχει θέμα, μπορείς να το φτιάξεις και από την προ προηγούμενη μέρα.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.