Παγωτό βύσσινο

Τα φαγητά της γιαγιάς - Παγωτό βύσσινο
Από τα πιο αγαπημένα μου παγωτά, γίνεται πανεύκολα και έχει καταπληκτική υφή και γεύση.
Είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί και θα ξετρελάνει εσάς και τα παιδιά σας.
Φτιάξτε το και σερβίρετέ το με βύσσινο γλυκό.

 

Παγωτό βύσσινο

 Υλικά

•  250 γραμ. σαντιγύ φυτική (Vegetalcrem)
•  1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•  1 κουτί γάλα εβαπορέ
•  200 γραμ. γλυκό βύσσινο, (μαζί με το σιρόπι)
•  1 βανίλια

Εκτέλεση


Τα φαγητά της γιαγιάς - Παγωτό βύσσινο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παγωτό βύσσινο
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σ᾿ ένα μπολ, πολύ παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄, να παγώσει. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο ή το μπολ στην κατάψυξη, εάν χωράει.)
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ για 3΄- 4΄μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το ζαχαρούχο, το εβαπορέ γάλα και το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 5΄.
Κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60΄.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παγωτό βύσσινο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παγωτό βύσσινο
Μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι για άλλα 5΄ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 60΄.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος και το βάζουμε στην κατάψυξη για 60΄.
Έπειτα το βγάζουμε και το χτυπάμε για τέταρτη φορά, το βάζουμε κατάψυξη για 60΄.
Στη συνέχεια το ξαναβγάζουμε και ρίχνουμε μέσα το γλυκό του κουταλιού, το ανακατεύουμε μ᾿ ένα κουτάλι να πάει παντού και αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.


Το σερβίρουμε με σιρόπι και γλυκό βύσσινο.


1 σχόλιο:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.