Σάλτσα φέτας

Σάλτσα φέτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μια πολύ νόστιμη, λίγο διαφορετική σάλτσα, με το πιο διάσημο και ξεχωριστό, ελληνικό τυρί, τη φέτα.
Μπορεί να συνοδέψει πάρα πολλά φαγητά, από κοφτά ζυμαρικά και μακαρόνια, μέχρι βραστά λαχανικά ή σαλάτες, κι από ψητά κρέατα και πουλερικά, μέχρι κιμάδες.


Σάλτσα τυριού με φέτα


Υλικά

•    150 γραμ. φέτα
•    100 γραμ. γάλα ή γιαούρτι
•    1 - 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
•    1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•    λίγο δεντρολίβανο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το μισό γάλα ή το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το γάλα ή το γιαούρτι που μας έμεινε, λίγο - λίγο, μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει την πυκνότητα και την υφή που θέλουμε.

Συνοδεύει τέλεια, μπιφτέκια, κεφτεδάκια, λαχανικά ψητά, πατάτες και κολοκυθάκια τηγανιτά.

-- Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος, αντί για γάλα ή γιαούρτι και μοσχοκάρυδο αντί για δεντρολίβανο και να έχουμε μια σάλτσα με εντελώς διαφορετική γεύση.



1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία ιδέα για άσπρη σάλτσα, φαίνεται εύκολη, οπότε θα προγραμματιστεί, ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.