Το κλασικότερο και πιο αγαπημένο φαγητό, για όλη την οικογένεια.
Ζουμερά, ψητά μπιφτέκια στη σχάρα, γεμιστά με τυρί, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Γίνονται εύκολα, γρήγορα και το βασικότερο είναι πεντανόστιμα.
Φτιάξτε τα με την πρώτη ευκαιρία!
Υλικά
Ζουμερά, ψητά μπιφτέκια στη σχάρα, γεμιστά με τυρί, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Γίνονται εύκολα, γρήγορα και το βασικότερο είναι πεντανόστιμα.
Φτιάξτε τα με την πρώτη ευκαιρία!
Μπιφτέκια στη σχάρα γεμιστά με τυρί
Υλικά
• 600 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 400 γραμ. κιμάς χοιρινός
• 2 κρεμμύδια τριμμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
• 2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
• ½ κουτ. γλυκού κάρυ
• ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 150 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή κασέρι, κομμένο σε μπαστούνια
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σ' ένα μπολ και τρίβουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το γάλα, το κάρυ, το μπαχάρι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα, κι αν είναι σφιχτό, το ραντίζουμε με λίγο νερό.
• 400 γραμ. κιμάς χοιρινός
• 2 κρεμμύδια τριμμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
• 2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
• ½ κουτ. γλυκού κάρυ
• ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 150 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή κασέρι, κομμένο σε μπαστούνια
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σ' ένα μπολ και τρίβουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το γάλα, το κάρυ, το μπαχάρι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα, κι αν είναι σφιχτό, το ραντίζουμε με λίγο νερό.
Με λαδωμένα χέρια, χωρίζουμε τον κιμά σε 10 ή 12 κομμάτια.
Πιέζουμε ένα - ένα κομμάτι κιμά ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει πλακέ. Βάζουμε μέσα ένα μπαστούνι τυρί και το κλείνουμε καλά.
Τοποθετούμε μια σχάρα μέσα σε ένα ταψί με λίγο νερό και το βάζουμε στο φούρνο να κάψει.
Ακολούθως βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, λαδώνουμε προσεκτικά με ένα πινέλο την καυτή σχάρα και τοποθετούμε πάνω της τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις ή στο γκριλ στη χαμηλότερη θερμοκρασία, για 40' - 50 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.
Όταν τα μπιφτέκια ροδίσουν από τη μια μεριά, τα γυρνάμε και τα ψήνουμε να ροδίσουν κι απ᾿την άλλη.
Τα σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.
10 Σχόλια
Μετά τα πολύ πετυχημένα ντόνατς, επισκέπτομαι ξανά το site για να βρω συνταγή με μπιφτέκια, απλή, με μοσχαρίσιο κιμά, χωρίς γέμιση τυριού, για να φτιάξω αύριο. Τίποτα? Επειδή σας εμπιστεύομαι απόλυτα, έχετε καταπληκτικές συνταγές, παρακαλώ εάν μπορείτε και θέλετε, αναρτήστε μία τέτοια συνταγή. Ή μπορώ να κάνω αυτή τη συνταγή χωρίς το τυρί? Με εκτίμηση
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή είναι η βασική συνταγή για μπιφτέκια. Αν τα θέλεις χωρίς τη γέμιση, απλά μην βάλεις τυρί. Και να ξέρεις, ότι στις συνταγές μαγειρικής μπορείς πάντα να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις υλικά, ανάλογα με τα γούστα σου.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα! Στους πόσους βαθμούς τα ψήνετε και σε τι φούρνο; (αέρα, πάνω-κάτω;) Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου, ανάλογα με το πόσο «δυνατός» είναι ο φούρνος, τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο στις αντιστάσεις, ή στο γκριλ στη χαμηλότερη θερμοκρασία, από 40' ως 50',
ΔιαγραφήΓεια σας Στο ενα κιλο κιμά Πόσο αλάτι βάζω;;;; σας ρωτώ γιατί δεν τα πάω καθόλου καλά με το αλάτι
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι μου βάλε μισό κουταλάκι του γλυκού και βλέπεις.
ΔιαγραφήΩραία η συνταγή. Το μόνο που με ανησυχεί είναι το κάρυ. Οπότε Δν θα το προσθέσω. Κα Νικολάου η γιαγιά μ συνηθιζε να προσθέτει και ένα αυγο στον κιμά. Υπάρχει εξήγηση?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ φίλε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορείς άνετα να μην βάλεις κάρυ στα μπιφτέκια. Όσο για το αυγό, αφού άρεσε στη γιαγιά σου να τα φτιάχνει έτσι, κανένα πρόβλημα. Εγώ βάζω μόνο στα κεφτεδάκια και όχι στα μπιφτέκια, γιατί (κατά τη γνώμη μου) χωρίς αυγό, το μπιφτέκι γίνεται πιο αφράτο και πιο ελαφρύ. Οπότε εσύ δοκίμασέ τα με και χωρίς και φτιάχνε τα όπως αρέσει σε εσένα.
ΔιαγραφήΑντι για ψωμί , μπορω να βαλω φρυγανιά??
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Ειρήνη μου, μπορείς.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μου σχόλιο στη συνταγή που σας ενδιαφέρει.