Η γιαγιά μου δεν ήξερε την καταγωγή του, ούτε ότι το λέγαν σπετσοφάι· απλά το έλεγε λουκάνικα με πιπεριές κοκκινιστά στο τηγάνι.
Απαραίτητα τα συνόδευε με ρύζι άσπρο σπυρωτό, που γινόταν κόκκινο από τη σάλτσα και πάντα είχε στο τραπέζι, κατακόκκινο κρασί απ᾿ το δικό μας.
Υλικά
• ½ κιλό λουκάνικα χωριάτικα
• 2 πιπεριές πράσινες
• 3 πιπεριές κέρατο
• 1 πορτοκαλί πιπεριά
• 1 κίτρινη πιπεριά
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 2 πιπεριές Φλωρίνης
• 1 μελιτζάνα
• 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες (περίπου 1 κιλό)
• 1 κρεμμύδι
• ½ κούπα ελαιόλαδο
• 1 κούπα κόκκινο κρασί
• λίγο μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Απαραίτητα τα συνόδευε με ρύζι άσπρο σπυρωτό, που γινόταν κόκκινο από τη σάλτσα και πάντα είχε στο τραπέζι, κατακόκκινο κρασί απ᾿ το δικό μας.
Λουκάνικα με πιπεριές κοκκινιστά στο τηγάνι
Υλικά
• ½ κιλό λουκάνικα χωριάτικα
• 2 πιπεριές πράσινες
• 3 πιπεριές κέρατο
• 1 πορτοκαλί πιπεριά
• 1 κίτρινη πιπεριά
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 2 πιπεριές Φλωρίνης
• 1 μελιτζάνα
• 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες (περίπου 1 κιλό)
• 1 κρεμμύδι
• ½ κούπα ελαιόλαδο
• 1 κούπα κόκκινο κρασί
• λίγο μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές σε λωρίδες. Τρίβουμε στον τρίφτη ή στο μούλτι τις δυο ντομάτες και την τρίτη την κόβουμε σε καρεδάκια. |
|
Έπειτα πλένουμε και κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες. Σε βαθύ τηγάνι ή πλασωτέ (βαθιά-κοντή) κατσαρόλα, βάζουμε το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα, τις πιπεριές, τα λουκάνικα, τα περιχύνουμε με το λάδι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να γυαλίσουν. |
|
Τα σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε το φαγητό, μισοσκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15' περίπου, ώσπου να χυλώσει η σάλτσα του και να βράσουν τα λαχανικά. (Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα). Τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό κρασομεζέ ή τα συνοδεύουμε με ρυζάκι και απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις. |
11 Σχόλια
Εγω την κάνω δεύτερη φορα και είμαι πολυ ευχαριστημένη.Πανευκολο,γρήγορο, και νόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή σας είναι υπέροχη, πεντανόστιμη, συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για τα καλά σας λόγια, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΟΥ ΑΡΕΣΗ ΠΟΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάσω μου χαίρομαι πολύ που σου αρέσει, χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχεις.
ΔιαγραφήPoly wraia syntagi
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα έκανα τη συνταγή σας είναι καταπληκτική μας άρεσε πολύ ..να είστε καλά !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά! Μπαίνει στην κατάψυξη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου δύσκολα θα έβαζα το σπετσοφάϊ στην κατάψυξη. Καλά Χριστούγεννα.
ΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ το σπετσοφαι και μου θυμίζει την συνταγή της μητέρας μου.Ξεκιναω αυτή την στιγμή να το φτιάχνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥποθέτω δεν έμεινε τίποτα!
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.