Header Ads

Μαρινάδα για κοτόπουλο με μουστάρδα μέλι και φασκόμηλο

Μαρινάδα για κοτόπουλο με μουστάρδα μέλι και φασκόμηλο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ιδανική μαρινάδα και για τα χωριάτικα κοτόπουλα, που είναι πιο σκληρά και με πιο έντονη μυρωδιά. Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σ' ένα μπολ, τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια, ανακατεύουμε πολύ καλά, και το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο, το λιγότερο για τρεις ώρες.


Μαρινάδα για κοτόπουλο με μουστάρδα μέλι και φασκόμηλο


Υλικά

•    3 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή
•    2
κουτ. σούπας μέλι
•    1 κρασοπότηρο κρασί
•    ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•    1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
•    2
κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
•    ½
κουτ. γλυκού κύμινο
•    ½
κουτ. γλυκού κάρυ
•    1
κουτ. γλυκού αλάτι
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Βάζουμε όλα τα υλικά μας, εκτός από το κοτόπουλο, σ᾿ ένα μπολ και τ᾿ ανακατεύουμε καλά μ᾿ ένα κουτάλι, πηρούνι ή τον αυγοδάρτη.
Μαρινάδα για κοτόπουλο με μουστάρδα μέλι και φασκόμηλο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μαρινάδα για κοτόπουλο με μουστάρδα μέλι και φασκόμηλο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το κατόπουλο και το τοποθετούμε σ᾿ ένα μπολ.
Το περιχύνουμε με την μαρινάδα, φροντίζοντας το κοτόπουλο να αλειφτεί καλά και το βάζουμε στο ψυγείο, για τρεις τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα από βραδύς.
Έπειτα
, ανάλογα με τη συνταγή, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ή το πλένουμε και το μαγειρεύουμε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια