Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικά λουκανικοπιτάκια με φύλλο σφολιάτας, που γίνονται ωραιότερα από τα έτοιμα και το βασικότερο χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.
Αν τα φτιάξουμε με φρέσκια σφολιάτα, μπορούμε να τα καταψύξουμε μέχρι και για 3 μήνες, πριν τα ψήσουμε.
Υλικά
• 700 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα, Φρανκφούρτης ή κοκτέιλ (όποιο σας αρέσει)
• 1 πακέτο σφολιάτα
• σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
• μαργαρίνη για το ταψί
• λίγο νερό για το φύλλο
Εκτέλεση
Αν τα φτιάξουμε με φρέσκια σφολιάτα, μπορούμε να τα καταψύξουμε μέχρι και για 3 μήνες, πριν τα ψήσουμε.
Λουκανικοπιτάκια σπιτικά με φύλλο σφολιάτας
Υλικά
• 700 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα, Φρανκφούρτης ή κοκτέιλ (όποιο σας αρέσει)
• 1 πακέτο σφολιάτα
• σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
• μαργαρίνη για το ταψί
• λίγο νερό για το φύλλο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φύλλα κατά μήκος σε 3 λωρίδες, (πλάτος 7 - 8 εκ. περίπου). Αν τα λουκάνικα είναι χοντρά, τα κόβουμε κι αυτά, κατά μήκος. |
|
Τοποθετούμε
σε κάθε φύλλο τα λουκάνικα, ρίχνουμε τη σάλτσα ή το κέτσαπ και τυλίγουμε, αφού βάλουμε
με το δαχτυλό μας λίγο νερό στην άκρη του φύλλου, για να κολλήσει. Αφού τα τυλίξουμε τα κόβουμε σε κομμάτια 5 - 6 εκ. περίπου. |
|
Τα
τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα, με την ένωση προς τα κάτω, τα
βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C στον
αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25 - 30' λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τεμάχια: 40 περίπου |
3 Σχόλια
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ.ΜΠΟΡΩ ΑΦΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΑΨΥΞΗ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη/ε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
ΔιαγραφήΑν η σφολιάτα είναι φρέσκια μπορούμε να τα καταψύξουμε, ενώ αν την έχουμε αποψύξη, καλό είναι να μην την καταψύξουμε ξανά.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μου σχόλιο στη συνταγή που σας ενδιαφέρει.