Header Ads

Κρέμα χεριών από κερί και δεντρολίβανο

Τα φαγητά της γιαγιάς - Κρέμα χεριών από κερί και δεντρολίβανο
Αυτή η κρέμα, είναι φτιαγμένη από κερί και δεντρολίβανο, προκειμένου να εκμεταλευτούμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Χρησιμοποιήται για να προστατεύει τα χέρια μας από τα σκασίματα που προκαλεί το κρύο, ενώ βοηθάει να αντιμετωπιστούν ερεθισμοί και φλεγμονές,

χαρίζοντας παράλληλα, πολύ απαλό δέρμα.
Το βασικότερο της πλεονέκτημα, σε σύγκριση με του εμπορίου, είναι η παντελής απουσία χημικών, μιας και παρασκευάζεται από πραγματικά φυσικά - αγνά υλικά, σε συνδυασμό με το ότι, η διαδικασία παρασκευής της είναι εξαιρετικά απλή.


Κρέμα χεριών από κερί και δεντρολίβανο
 
Υλικά

•   75 γραμ. γνήσιο κερί μέλισσας (χωρίς παραφίνη)
•   100 γραμ. δεντρολίβανο φρέσκο
•   100 γραμ. χαμομηλέλαιο
•   10 γραμ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη πολύ καλά
•   1 κουτ. σούπας μέλι

 
Εκτέλεση

Πρώτη μας δουλειά είναι να αποστειρώσουμε το κερί.
Το βάζουμε λοιπόν σε ένα σκεύος, με λίγο νερό, περίπου ένα ποτήρι. Το βράζουμε για 4' - 5' και το αφήνουμε μέσα στο σκεύος για 24 ώρες περίπου, μέχρι να κρυώσει και γίνει πάλι συμπαγές.

Όταν κρυώσει, βγάζουμε το κερί που επιπλέει πάνω στο νερό.
Θα δούμε ότι στο κάτω μέρος του, υπάρχουν κάποιες κυψελίδες, (αυτές περιέχουν τις ακαθαρσίες του κεριού), έτσι τις ξύνουμε και τις πετάμε.

Έπειτα, σε μία κατσαρολίτσα (σε μπεν μαρί) ζεσταίνουμε το λάδι (προσέχουμε να μην το κάψουμε) και βάζουμε το δεντρολίβανο.
Το αφήνουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 30' και έπειτα το αποσύρουμε και το σουρώνουμε.
Βάζουμε ξανά το λάδι στο μπεν μαρί και ρίχνουμε μέσα το κερί και τη μαστίχα, ανακατεύοντάς τα διαρκώς μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα απ᾿ τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό.

Έτσι όπως είναι ζεστό και λιωμένο το μείγμα, το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια, που δεν λιώνουν σε υψηλή θερμοκρασία, τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τ᾿ αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.

 
-- Τη φυλάμε σε δροσερό μέρος.

– Οι πληροφορίες που παρέχονται παραπάνω, έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν ιατρική συνταγή και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την γνωμάτευση ή την επίσκεψη του γιατρού,  ή άλλου ειδικού της υγείας.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια