Συνταγή για να φτιάξουμε ένα μαλακό παγωτό με γεύση νες καφέ, σε χρόνο ρεκόρ. Είναι νοστιμότατο, πάρα πολύ αφράτο και γίνεται χωρίς κανένα εργαλείο κουζίνας. Πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες, και έχει σίγουρη επιτυχία.
Υλικά
• 2 κουτ. γλυκού (5 γρ.) στιγμιαίος καφές
• 3 κουτ. σούπας (50 γρ.) ζάχαρη
• 100 γραμ. γάλα εβαπορέ
• 400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση
Σ΄ένα μπολ ρίχνουνε το γάλα, τον καφέ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί ο καφές και να λιώσει σχεδόν η ζάχαρη.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπουκάλι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κουνάμε το μπουκάλι να χτυπηθεί το μείγμα για δυο λεπτά.
Τοποθετούμε το μπουκάλι στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει για 30' λεπτά.
Έπειτα το βγάζουμε από το ψυγείο, το χτυπάμε για άλλα 2 - 3 λεπτά και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το χτύπημα και το βάζουμε να παγώσει όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει, αλλά να μην κοκαλώσει, για να βγαίνει από το μπουκάλι.
Το σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρι γρανίτας και το απολαμβάνουμε σκέτο ή με κόκκους καφέ, με κούκις ή σιρόπι σοκολάτας ή με ότι άλλο μας αρέσει.
Δείτε επίσης: Παγωμένο Γιαούρτι με 2 υλικά Χωρίς Ζάχαρη - Frozen Yogurt
Μαλακό Παγωτό φτιαγμένο Χωρίς Μίξερ
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 2 κουτ. γλυκού (5 γρ.) στιγμιαίος καφές
• 3 κουτ. σούπας (50 γρ.) ζάχαρη
• 100 γραμ. γάλα εβαπορέ
• 400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση
Σ΄ένα μπολ ρίχνουνε το γάλα, τον καφέ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί ο καφές και να λιώσει σχεδόν η ζάχαρη.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπουκάλι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κουνάμε το μπουκάλι να χτυπηθεί το μείγμα για δυο λεπτά.
Τοποθετούμε το μπουκάλι στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει για 30' λεπτά.
Έπειτα το βγάζουμε από το ψυγείο, το χτυπάμε για άλλα 2 - 3 λεπτά και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το χτύπημα και το βάζουμε να παγώσει όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει, αλλά να μην κοκαλώσει, για να βγαίνει από το μπουκάλι.
Το σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρι γρανίτας και το απολαμβάνουμε σκέτο ή με κόκκους καφέ, με κούκις ή σιρόπι σοκολάτας ή με ότι άλλο μας αρέσει.
Δείτε επίσης: Παγωμένο Γιαούρτι με 2 υλικά Χωρίς Ζάχαρη - Frozen Yogurt
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μου σχόλιο στη συνταγή που σας ενδιαφέρει.