Header Ads

Σάλτσα ταρτάρ

Σάλτσα ταρτάρ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πρόκειται για μια γαλλικής προελεύσεως, πολύ απλή, αλλά εξαιρετικά νόστιμη σάλτσα μαγιονέζας, που γίνεται σε 5' και συνοδεύει υπέροχα σχεδόν τα πάντα, από ψάρια, κρεατικά και σάντουϊτς, μέχρι πατάτες τηγανιτές και λαχανικά.
Εκτός από μαγιονέζα, γι' αυτή την αλμυρή και ξινούτσικη σάλτσα, θα χρειαστούμε, αγγουράκι τουρσί, κάππαρη, μαϊντανό και κρεμμυδάκι χλωρό.

Σάλτσα μαγιονέζας με αγγουράκι τουρσί και κάππαρη

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά


500 γραμ. (περίπου) σπιτική μαγιονέζα ή του εμπορίου
5 - 6 μικρά αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες
1 κουτ. σούπας κάππαρη
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το αγγουράκι σε τρεχούμενο νερό και μετά βάζουμε τη κάππαρη σε ένα σουρωτήρι και την πλένουμε κι αυτή.

Έπειτα κόβουμε το αγγουράκι και το κρεμμυδάκι σε ροδέλες, και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Σάλτσα ταρτάρ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σάλτσα ταρτάρ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στη συνέχεια ρίχνουμε στη μαγιονέζα την κάππαρη, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε πάλι, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και τέλος το αγγουράκι.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και σκεπάζουμε το μπωλ με μια μεμβράνη φαγητού.

Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον, για να δέσουν οι γεύσεις και μετά απολαμβάνουμε κατά το δοκούν.

-- Ανάλογα με τα γούστα μας, μπορούμε  να αλλάξουμε τις αναλογίες των υλικών, αλλά και να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε κάποιο.

Δείτε επίσης: Σαλάτα Βουδαπέστης

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.