Header Ads

Τρουφάκια με πασχαλινά κουλούρια

Τρουφάκια με πασχαλινά κουλούρια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Δεν υπάρχει νοικοκυρά που, μετά το Πάσχα, να μην της έχουν περισσέψει κουλουράκια, όσο προσεκτικά κι αν υπολόγισε την ποσότητα που έφτιαξε ή αγόρασε. Η καλύτερη λύση λοιπόν, για να μην τα πετάξουμε, είναι να τα αξιοποιήσουμε και να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα τρουφάκια, που γίνονται πολύ εύκολα και αρέσουν σε όλους.

Τρουφάκια με τα πασχαλινά κουλουράκια που μας περίσσεψαν


Υλικά για 60 τεμάχια

•   500 γραμ. πασχαλινά κουλούρια
•   250 γραμ.ζάχαρη άχνη
•   150 γραμ. γάλα συμπυκνωμένο
•   60 γραμ. κακάο σκόνη
•   150 γραμ. πραλίνα φουντουκιού
•   50 γραμ. (1 σφηνάκι) λικέρ ή κονιάκ
•   1 κουτ. σούπας τρούφα σοκολάτας
•   τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη ή κακάο, για επικάλυψη

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κουλούρια στον πολυκόφτη (μούλτι) και τα ρίχνουμε σ' ένα λεκανάκι.
Προσθέτουμε το κακάο, την άχνη και τ' ανακατεύουμε καλά.
Τρουφάκια με πασχαλινά κουλούρια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τρουφάκια με πασχαλινά κουλούρια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα ρίχνουμε το λικέρ ή το κονιάκ, την πραλίνα φουντουκιού, ανακατεύουμε, κι όταν ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο.
Τρουφάκια με πασχαλινά κουλούρια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τρουφάκια με πασχαλινά κουλούρια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν απορροφηθεί το γάλα, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης, να μην κολλάει στα χέρια και να πλάθετε εύκολα. Εάν η ζύμη μας βγει στεγνή, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την μία κουταλιά της σούπας τρούφα, κι ανακατεύουμε.
Τρουφάκια με πασχαλινά κουλούρια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τρουφάκια με πασχαλινά κουλούρια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλάθουμε τρουφάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα κυλάμε στην τρούφα ή σε κακάο και τα αραδιάζουμε πάνω σε έναν δίσκο, στρωμένο με λαδόκολλα.
Τρουφάκια με πασχαλινά κουλούρια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τρουφάκια με πασχαλινά κουλούρια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον και μετά τα απολαμβάνουμε.
Διατηρούνται για τρεις τέσσερις μέρες, σε μπωλ που κλείνει καλά.

Δείτε επίσης: Τρουφάκια με καρύδι

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια