Εντόσθια κοτόπουλου λαδορίγανη

Εντόσθια κοτόπουλου λαδορίγανη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα από τα φαγητά που τώρα πια το μαγειρεύουμε πολύ σπάνια κι αυτό, γιατί δεν έχουμε πια δικά μας κοτόπουλα και του εμπορίου πωλούνται χωρίς εντόσθια. 
Αξίζει πάντως τον κόπο να προσπαθήσουμε να βρούμε, γιατί γίνονται τόσο νόστιμα που θα τα φάνε ακόμα και τα παιδιά μας!


Εντόσθια κοτόπουλου λαδορίγανη


Υλικά

•  εντόσθια από 5 κοτόπουλα
 
•  1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο όχι γεμάτο
•  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•  4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•  χυμό από 1 λεμόνι 
•  αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•  ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και προσεκτικά τα εντόσθια. Αφήνουμε τις καρδιές ολόκληρες, κόβουμε τα συκωτάκια στα δύο και τις κοιλιές στα τρία.
Εντόσθια κοτόπουλου λαδορίγανη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Εντόσθια κοτόπουλου λαδορίγανη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα εντόσθια και τα σωτάρουμε για 4' - 5', ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και νερό, όσο να τα σκεπάζει.
Εντόσθια κοτόπουλου λαδορίγανη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Εντόσθια κοτόπουλου λαδορίγανη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να προσθέτουμε ζεστό νερό όταν χρειάζεται, μέχρι να βράσουν και να δέσει η σάλτσα τους.
Δυο λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση, ένα χόχλο που έλεγε η γιαγιά μου, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Ταιριάζει πολύ με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.

-- Αν τα εντόσθια μας είναι από χωριάτικα κοτόπουλα, θα χρειαστούν σίγουρα περισσότερο νερό και βράσιμο, από του εμπορίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.