Φοντάν σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα βανίλιας

Φοντάν σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα βανίλιας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα φοντανάκια, είναι από εκείνα τα γλυκά που γίνονται με πολύ λίγα υλικά, συνήθως τρία ή τέσσερα, είναι πάρα πολύ νόστιμα και φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα.
Στην ουσία, πρόκειται για μικρά, μαλακά σοκολατάκια, που μπορούμε να τα γεμίσουμε με όποιο υλικό μας αρέσει και προτιμάμε.


Σοκολατάκια με γεμιστά μπισκότα βανίλιας


Υλικά

•   400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
•   1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•   1 πακέτο (200 γρ.) γεμιστά μπισκότα βανίλιας
•   50 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
•   1 πρέζα αλάτι
•   2 κουτ. σούπας κέλογκς (προαιρετικά)

Εκτέλεση


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μπεν μαρί, τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια, το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά, οπότε αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Φοντάν σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα βανίλιας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Φοντάν σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα βανίλιας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ' ένα δίσκο ή ταψί, που πάνω του έχουμε βάλει μια λαδόκολλα, απλώνουμε τα μπισκότα σπασμένα, σε μεγαλούτσικα κομμάτια, τα κέλογκς και πάνω τους ρίχνουμε τη σοκολάτα. (Εναλλακτικά μπορούμε να τα ρίξουμε στην κατσαρόλα και να τα ανακατέψουμε εκεί).
Φοντάν σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα βανίλιας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Φοντάν σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα βανίλιας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε καλά, να ενσωματωθούν τα μπισκότα και τα κέλογκς, τ' απλώνουμε στη λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 - 2 ώρες, να κρυώσουν και να σφίξουν.
Φοντάν σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα βανίλιας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Φοντάν σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα βανίλιας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κόβουμε τη σοκολάτα σε τετράγωνα κομμάτια και τα αφαιρούμε από τη λαδόκολλα.

Αν δεν τα φάμε όλα κατ' ευθείαν, τα φυλάμε στο ψυγείο, σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.


1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται εξαιρετικό με εύκολα υλικά, ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω σύντομα κ θα επανέλθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.