Για μένα, οι πατατοκεφτέδες είναι συνώνυμο με τα καλοκαιρινά απογεύματα.
Κι αυτό, γιατί όταν ήμουνα μικρή και γυρίζαμε από τη θάλασσα, (βλέπεται τότε πηγαίναμε μες το μεσημέρι για μπάνιο), σχεδόν πάντα πατατοκεφτέδες έβρισκα πάνω στο τραπέζι να με περιμένουν.
Υλικά
• 3 - 4 πατάτες τριμμένες (800 - 900 γρ.)
• 2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα ή στο μούλτι
• 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή στο μούλτι
• 3 - 4 φύλλα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 μεγάλο καρότο τριμμένο και στιμμένο
• 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 80 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 3 φέτες μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
• 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - ρίγανη
• ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κι αυτό, γιατί όταν ήμουνα μικρή και γυρίζαμε από τη θάλασσα, (βλέπεται τότε πηγαίναμε μες το μεσημέρι για μπάνιο), σχεδόν πάντα πατατοκεφτέδες έβρισκα πάνω στο τραπέζι να με περιμένουν.
Εύκολοι και γρήγοροι πατατοκεφτέδες
Υλικά
• 3 - 4 πατάτες τριμμένες (800 - 900 γρ.)
• 2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα ή στο μούλτι
• 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή στο μούλτι
• 3 - 4 φύλλα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 μεγάλο καρότο τριμμένο και στιμμένο
• 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 80 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 3 φέτες μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
• 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - ρίγανη
• ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και έπειτα τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη, για τα κρεμμύδια. Τις στύβουμε καλά με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά τους. | |
Τις βάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε το
κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, το καρότο, τα αυγά, το κεφαλοτύρι, το
μπέικιν πάουντερ, το λάδι, το αλεύρι, τη ρίγανη, το μπέικον,
αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. |
|
Παίρνουμε με το χέρι
μας μείγμα και πλάθουμε πλακουτσωτούς κεφτέδες, σε μέγεθος καρυδιών. Αν το μείγμα μας είναι πολύ νερουλό και δεν μπορούμε να το πλάσουμε, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, παίρνουμε κουταλιές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες, γυρίζοντάς τους μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. |
|
Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή και κρύους. -- Όταν ετοιμάσουμε το μείγμα, πρέπει να τους τηγανίσουμε αμέσως, γιατί αλλιώς οι πατάτες θα βγάλουν υγρά. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.