Λουκάνικα και πατάτες γιαχνί

Λουκάνικα και πατάτες γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα πολύ ωραίο φαγάκι, από εκείνα που όταν τα δοκιμάσεις, δεν μπορείς να σταματήσεις να το τρως.
Γίνεται εύκολα, πολύ γρήγορα και αποτελεί εξαιρετική λύση για να μαγειρέψουμε ένα χορταστικό πιάτο, ειδικά όταν δεν έχουμε στη διάθεσή μας πολλά υλικά.


Λουκάνικα και πατάτες γιαχνί


Υλικά

•    2 - 3 λουκάνικα χωριάτικα χοντροκομμένα (300 γραμ. περίπου)
•    1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
•    1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
•    2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
•    ⅔ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
•    ½ πράσινη πιπεριά σε κύβους
•    2 μεγάλες ώριμες ντομάτες (500 γραμ. περίπου) τριμμένες ή στο μούλτι
•    1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
•    μπαχάρι - κανέλλα
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το λουκάνικο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Λουκάνικα και πατάτες γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λουκάνικα και πατάτες γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν γυαλίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1' λεπτό ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Λουκάνικα και πατάτες γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λουκάνικα και πατάτες γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, το μπαχάρι, την κανέλλα, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τόσο νερό που να τα σκεπάζει.
Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10' - 12' περίπου, μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να δέσει η σαλτσούλα τους. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο, ζυμωτό ψωμί.


1 σχόλιο:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.