Από τα λίγα σοκολατάκια που έχουν ονοματεπώνυμο ... και διπλωματικές περγαμηνές.
Σπασμένες σοκολατένιες γκοφρέτες, ανακατεμένες με χοντροκομμένα φουντούκια, μέσα σε λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού. Βουτηγμένα σε σοκολάτα γάλακτος και από μέσα σοκολατένια γέμιση κι ένα ολόκληρο φουντούκι !!!
Υλικά για 45 - 50 τεμ.
• 250 γραμ. φουντούκια ψημένα
• 50 ολόκληρα φουντούκια (50 γραμ. περίπου) ψημένα
• 400 γραμ. πραλίνα φουντουκιού
• 200 γραμ. (5 - 6 τεμάχια) γκοφρέτες με σοκολάτα
• 100 γραμ. κουφέτα μαλτίζερς (maltesers)
• 400 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
Εκτέλεση
Σπασμένες σοκολατένιες γκοφρέτες, ανακατεμένες με χοντροκομμένα φουντούκια, μέσα σε λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού. Βουτηγμένα σε σοκολάτα γάλακτος και από μέσα σοκολατένια γέμιση κι ένα ολόκληρο φουντούκι !!!
Ferrero Rocher σοκολατάκια με ολόκληρο φουντούκι
Υλικά για 45 - 50 τεμ.
• 250 γραμ. φουντούκια ψημένα
• 50 ολόκληρα φουντούκια (50 γραμ. περίπου) ψημένα
• 400 γραμ. πραλίνα φουντουκιού
• 200 γραμ. (5 - 6 τεμάχια) γκοφρέτες με σοκολάτα
• 100 γραμ. κουφέτα μαλτίζερς (maltesers)
• 400 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
Εκτέλεση
Αν τα φουντούκια μας δεν είναι ψημένα, τότε τα βάζουμε σε ένα
αντικολλητικό ταψί ή σε απλό στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και τα
ψήνουμε για 10' - 15΄ περίπου, στους 100°C, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και όταν κρυώσουν λίγο, τα τρίβουμε με μια πετσέτα, για να απομακρυνθεί η φλούδα τους. Βάζουμε τα 250 γραμ. φουντούκια λίγα - λίγα στο μούλτι και τα χοντροκόβουμε, προσέχοντας να μην μας γίνουν σκόνη. |
|
Αλλιώς μπορούμε να τα βάλουμε σε μια σανίδα κοπής και να τα κόψουμε με ένα μαχαίρι, σε χοντρά κομμάτια. Από τα τριμμένα φουντούκια, ζυγίζουμε 80 γραμ., τα αφήνουμε στην άκρη και τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε ένα μπολ. Έπειτα, μία - μία βάζουμε τις γκοφρέτες, σπασμένες στο μούλτι, τις θρυμματίζουμε, χωρίς όμως να τις κάνουμε σκόνη και τις ρίχνουμε στο μπολ με τα τριμμένα φουντούκια. Ακολούθως, στο μπολ με τα φουντούκια και τις γκοφρέτες, αφού τα ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε και την πραλίνα φουντουκιού. |
|
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη τροφίμων, για 2 - 3 ώρες, μέχρι να σφίξει και να πλάθεται, αλλά να μην γίνει πέτρα. Όταν σφίξει το μείγμα, βάζουμε τα σοκολατένια κουφετάκια στο μούλτι και τα χτυπάμε λίγο, να μην γίνουν σκόνη, αλλά να υπάρχουν κομματάκια. |
|
Στη συνέχεια, βάζουμε τα τριμμένα κουφέτα σε ένα πιάτο, ρίχνουμε τα 80 γραμ. φουντούκια που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε το μπολ με το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε μείγμα, το ανοίγουμε στην παλάμη μας, βάζουμε πάνω ένα ολόκληρο φουντούκι και το κλείνουμε κάνοντάς το μπαλάκι. Κυλάμε τα μπαλάκια στο τρίμμα με τα κουφετάκια και το φουντούκι, πιέζοντάς τα για να κολλήσουν και τα βάζουμε σε ένα πιάτο ή σε δίσκο. |
|
Όταν πλάσουμε όλα τα σοκολατάκια, λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, την αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα όσο μείγμα κουφέτων - φουντουκιού, μας έχει περισσέψει και ανακατεύουμε καλά· (αυτό θα δώσει την ανάγλυφη υφή στα σοκολατάκια). Χρησιμοποιώντας δύο πηρούνια, κυλάμε τα μπαλάκια μέσα στην κουβερτούρα. |
|
Αφού πάρουν παντού σοκολάτα, τα βγάζουμε με το ένα πηρούνι,
σκουπίζοντας με το άλλο τη σοκολάτα που τρέχει και τα τοποθετούμε σε
δίσκο με αντικολλητικό χαρτί. Στο τέλος, αν θέλουμε, γαρνίρουμε τα φερέρο ροσέ με τριμμένο φουντούκι. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες να σφίξει η σοκολάτα. -- Αν το μείγμα μας σφίξει πολύ στο ψυγείο και δεν πλάθεται, το αφήνουμε λίγη ώρα να μαλακώσει, ή αλλιώς βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας και τα πλάθουμε. -- Αφιερωμένα στην πολύ καλή μου φίλη τη Βαρβάρα από την Κύπρο, που της τα είχα υποσχεθεί. |
4 Σχόλια
Ηθελα να ξερα ποιο "παρανοικο" μυαλο σκεφτηκα να φτιαξει αυτη την "κολαση"! Μιλαμε μου τρεχουν τα σαλια, μπραβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια, εύχομαι καλή χρονιά κι ευτυχισμένη!
ΔιαγραφήΤελεια συνταγη πολλα μπραβο το αξιζετε. Τα εφτιαξα και εξαφανιστηκαν στο λεπτο
ΑπάντησηΔιαγραφήΝάντιά μου χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν τα σπιτικά Ferrero Rocher. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Καλή χρονιά!
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.