Σκορδόψωμο

Σκορδόψωμο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Το σκορδόψωμο, είναι μια πολύ νόστιμη παραλλαγή του κλασικού καψαλιστού (ψημένου στα κάρβουνα) ψωμιού.
Είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα ψητά κάθε είδους, ή τις σούπες και τα λαχανικά μας.
Βεβαίως κανείς δεν θα μας παρεξηγήσει αν το φάμε και τελείως σκέτο.



Σκορδόψωμο


Υλικά

•    7 - 8 ψέτες ψωμί χωριάτικο ή της αρεσκείας σας
•    2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    50 γραμ. βούτυρο μαλακό ή φυτίνη ή μαργαρίνη
•    1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη ή τριμμένη
•    αλάτι χοντρό

Εκτέλεση


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, με το σκόρδο, το μαϊντανό και
λίγο αλάτι.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, τις αλείφουμε με το μείγμα από τη μια μεριά
και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Σκορδόψωμο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Σκορδόψωμο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τις ψήνουμε στο γκριλ (καλό είναι να έχουμε προθερμάνει το φούρνο), μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα σκορδόψωμα ζεστά, αφού τους ρίξουμε χοντρό αλάτι.


2 σχόλια:

  1. Να ρωτησω κατι; Τοσο λιγο σκορδο σε τοση ποσοτητα βουτυρου δεν θα αφησει πολυ αντονα την γευση του βουτυρου; Το σκορδο θα φενεται στην γευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη/ε στη γεύση δεν έχει πολύ και λίγο. Δοκιμάζεις, κι αν το θες πιο έντονο, βάζεις περισσότερο.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους