Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες

Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ένα από τα πολύ παλιά φαγάκια που μαγείρευαν οι γιαγιάδες μας, αλλά για κάποιο λόγο σταμάτησαν να φτιάχνουν οι μαμάδες μας.
Σιγά - σιγά όμως, τα τελευταία χρόνια, οι νυκοκυρές άρχισαν να το ανακαλύπτουν και να το μαγειρεύουν και πάλι. 

Δοκιμάστε το!


Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες


Υλικά

•     2 κιλά βλήτα
•     2 πατάτες χοντροκομμένες
•     3 μικρά κολοκυθάκια χοντροκομμένα
•     2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
•     3 κρεμμυδάκια χλωρά σε ροδέλες
•     2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
•     2 σκελίδες σκόρδο, ψιλικομμένες
•     1 καρότο σε ροδέλες
•     ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•     100 γραμ. φέτα σε κύβους
•     1 φλυτζ. τσαγιού λάδι
•     1 φλυτζ. τσαγιού νερό
•     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
Καθαρίζουμε καλά, κόβοντας τα κοτσάνια και τις μύτες, και πλένουμε τα βλήτα μας.
Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα, για 4' - 5', να γυαλίσουν λίγο.
Έπειτα προσθέτουμε το νερό, το μαϊντανό, τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και βράζουμε για 10'.
Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα βλήτα, ανακατεύουμε προσεκτικά, σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε να βράσουν για 10' - 15', μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να μείνουν με λίγο ζουμί.
Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Όταν ετοιμαστεί το φαγητό μας, προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε ελαφρά, το αφήνουμε για 1' ακόμη και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο και το συνοδεύουμε αν θέλουμε, με φρέσκο ψωμί.


-- Αν θέλουμε μπορούμε να μην βάλουμε φέτα και να το απολαύσουμε νηστίσιμο.

-- Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, δεν ανακατεύουμε το φαγητό, απλά κουνάμε την κατσαρόλα, κι αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους