Βακαλάος ή γάδος τηγανητός

Βακαλάος ή γάδος τηγανητός - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ο φρέσκος ή κατεψυγμένος ακέφαλος βακαλάος, τα μπακαλούδια, όπως τα ᾿λεγε η γιαγιά μου, είναι ένα πάρα πολύ νόστιμο ψάρι. Επειδή δεν έχει πολλά κόκκαλα, είναι ότι πρέπει για να μάθουν τα παιδιά ν' αγαπάνε τα ψάρια.
Μπορούμε να τα κάνουμε και βραστά, αλλά τηγανιτά είναι το κάτι άλλο.


Βακαλάος ή γάδος τηγανητός


Υλικά

•     1 κιλό βακαλάους (φρέσκους ή
ακέφαλους κατεψυγμένους)
•     αλάτι
•     αλεύρι για το τηγάνισμα
•     λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση


Βακαλάος ή γάδος τηγανητός - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βακαλάος ή γάδος τηγανητός - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καθαρίζουμε τους βακαλάους από τα λέπια και αφαιρούμε τα εντόσθια και τη μαύρη μεμβράνη, ή αλλιώς ζητάμε από τον ψαρά να μας τα καθαρίσει.
Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε.
Έπειτα τα κόβουμε σε κομμάτια και τ᾿ αλατίζουμε προσεκτικά.
Βακαλάος ή γάδος τηγανητός - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βακαλάος ή γάδος τηγανητός - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει, αλευρώνουμε τα ψάρια, τα τινάζουμε λίγο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, γύρω - γύρω.

Άφθονο λεμόνι και είμαστε έτοιμοι.
Τους ταιριάζει πάρα πολύ η μαγιονέζα.


1 σχόλιο:

  1. Πατρινά μπακαλούδια τηγανητά και σκορδαλίτσα.Με αυτά μεγαλώσαμε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.