Μαρμελάδα Πορτοκάλι με Μήλα και Αχλάδι

Μαρμελάδα πορτοκάλι με μήλα και αχλάδι - Τα φαγητά της γιαγιάς
Η ψύχα του πορτοκαλιού, σε συνδυασμό με μήλα και αχλάδι, μας δίνει μια πολύ θρεπτική, αρωματική και νόστιμη μαρμελάδα, που αρέσει πολύ στα παιδιά.
Εύκολη και γρήγορη, ιδανική για να αξιοποιήσουμε την ψύχα, όταν φτιάχνουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών, γλυκό του κουταλιού.



Σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι, με μήλα και αχλάδι


Υλικά    

•    8 πορτοκάλια (1600 γραμ. χωρίς τις φλούδες)
•    2 μέτρια μήλα
•    1 αχλάδι
•    1400 γραμ. ζάχαρη
•    χυμό από ένα λεμόνι
•    ½ φλυτζ. τσαγιού νερό
   
Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, από τα κουκούτσια που μπορεί να έχουν και όσες ίνες μπορούμε να αφαιρέσουμε με το χέρι, και τα χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
Μαρμελάδα πορτοκάλι με μήλα και αχλάδι - Τα φαγητά της γιαγιάς
Μαρμελάδα πορτοκάλι με μήλα και αχλάδι - Τα φαγητά της γιαγιάς
Καθαρίζουμε τα μήλα και το αχλάδι και τα κόβουμε σε 4 κομμάτια το κάθε ένα. Τα βάζουμε σ᾿ ένα μπολ με νερό και το χυμό απ᾿ το μισό λεμόνι, για να μη μαυρίσουν, ώσπου να τα τελειώσουμε όλα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα πορτοκάλια, τα μήλα και τ᾿ αχλάδια, τη ζάχαρη, το νερό και τα βράζουμε 5΄ λεπτά, (από την ώρα που θα πάρουν βράση), σε μέτρια θερμοκρασία.
 
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την μαρμελάδα στην κατσαρόλα να κρυώσει.
Μαρμελάδα πορτοκάλι με μήλα και αχλάδι - Τα φαγητά της γιαγιάς
Μαρμελάδα πορτοκάλι με μήλα και αχλάδι - Τα φαγητά της γιαγιάς
Την επόμενη μέρα, (όχι νωρίτερα από 18 - 20 ώρες), ξαναβράζουμε τη μαρμελάδα, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να δέσει.
Λίγο πριν δέσει, προσθέτουμε το χυμό του μισού λεμονιού, για να μη μας ζαχαρώσει η μαρμελάδα, αλλά και για αντισηπτικό και συντηρητικό.


Όταν δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και με το ραβδομπλέντερ, (το εργαλείο που φτιάχνουμε τον πουρέ πατάτας), πολτοποιούμε τα φρούτα, αφήνοντας αν θέλουμε και κάποια κομματάκια.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο, για 4' - 5',  τη βάζουμε σε γυάλινα, ζεστά, αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως.

-- Τη φυλάμε εκτός ψυγείου σε δροσερό, σκιερό μέρος και εντός ψυγείου όταν την ανοίξουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους