Αποστείρωση βάζων

Τα φαγητά της γιαγιάς - Αποστείρωση βάζων
Πλένουμε πολύ καλά, µε ζεστό νερό και σαπούνι, τα βάζα και τα καπάκια τους.
Αφού τα σκουπίζουμε, με καθαρή πετσέτα, τα βάζουμε πάνω στη σχάρα του φούρνου μας, αφού απλώσουμε µια πετσέτα και κλείνουμε το φούρνο.
Ανάβουμε το φούρνο στους 150°C, στις αντιστάσεις και

τα αποστειρώνουμε για 15΄.

Όταν βγάλουμε τα βάζα από το φούρνο, κι αφού κρυώσουν λίγο, για 2' - 3', τα γεμίζουμε, με
ζεστό το υλικό που θέλουμε να διατηρήσουμε, μέχρι πάνω, ξεχειλιστά, και σφραγίζουμε µε τα καπάκια.
Τα γυρνάμε ανάποδα, (με τα καπάκια να ακουμπούν στον πάγκο μας) και τ᾿ αφήνουμε έτσι, μέχρι τα βάζα να κρυώσουν καλά.
Φυλάμε σε σκιερό και δροσερό μέρος, τα αποστειρωμένα βάζα, με το γλυκό ή το φαγητό, για μήνες.
Όταν ανοίξουμε το βάζο, τότε το διατηρούμε οπωσδήποτε, στο ψυγείο.


•   2ος τρόπος:

Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 12 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
Τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε με καθαρή πετσετούλα.
Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου σε προθερασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για 4' - 5' λεπτά. 
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, με τον πρώτο τρόπο.


2 σχόλια:

  1. Συγγνώμη για την άσχετη ερώτηση, αυτά τα καπάκια είναι ανοιχτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αποστειρώνουμε άδεια βάζα, τα καπάκια είναι πάντα χωριστά.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους



Google+ Followers