Header Ads

Φασολάδα με σπανάκια (σπανακοφάσουλα)

Φασολάδα με σπανάκια (σπανακοφάσουλα) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Φασόλια ξερά, μπόλικα σπανάκια, καροτάκια, κρεμμύδια ψιλικομμένα και σέλινο, μας κάνουν ένα φαγάκι, καταπληκτικό!
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Και ναι! Υπάρχει περίπτωση να το αγαπήσουν και τα παιδιά μας!


 


Φασολάδα με σπανάκια (σπανακοφάσουλα)


 Υλικά

•      400 γραμ. ξερά φασόλια μέτρια
•      500 γραμ. σπανάκι
•      2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
•      2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•      3 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένο
•      ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•      1 λεμόνι (το χυμό του)
•      αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν για 5΄. 
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.
Φασολάδα με σπανάκια (σπανακοφάσουλα) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Φασολάδα με σπανάκια (σπανακοφάσουλα) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και έπειτα το χοντροκόβουμε.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα ανακατεύουμε να λαδωθούν
καλά
Τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ σε μέτρια φωτιά, έπειτα ρίχνουμε τα φασόλια, το σέλινο, πιπέρι, αλάτι και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει από πάνω 2 - 3 δάχτυλα.
Φασολάδα με σπανάκια (σπανακοφάσουλα) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Φασολάδα με σπανάκια (σπανακοφάσουλα) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα φασόλια για 40'- 50' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
(Ο χρόνος βρασμού και το νερό που θα προσθέσουμε, εξαρτάται απ' το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια μας).
Προσθέτουμε το σπανάκι και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5' - 7' ακόμη, μέχρι να βράσει το σπανάκι και να χυλώσουν τα φασόλια.
Φασολάδα με σπανάκια (σπανακοφάσουλα) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Φασολάδα με σπανάκια (σπανακοφάσουλα) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Σερβίρουμε τη φασολάδα μας αχνιστή, συνοδεύοντάς τη με ελιές και βαρελίσια Καλαβρυτινή φέτα.

-- Για να αποφύγουμε το φούσκωμα απ΄τη φασολάδα, στίβουμε στο πιάτο μας χυμό λεμονιού.
 

Μερίδες: 6


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια