Φασόλια ξερά, μπόλικα σπανάκια, καροτάκια, κρεμμύδια ψιλικομμένα και σέλινο, μας κάνουν ένα φαγάκι, καταπληκτικό!
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Και ναι! Υπάρχει περίπτωση να το αγαπήσουν και τα παιδιά μας!
Υλικά
• 400 γραμ. ξερά φασόλια μέτρια
• 500 γραμ. σπανάκι
• 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Και ναι! Υπάρχει περίπτωση να το αγαπήσουν και τα παιδιά μας!
Φασολάδα με σπανάκια (σπανακοφάσουλα)
Υλικά
• 400 γραμ. ξερά φασόλια μέτρια
• 500 γραμ. σπανάκι
• 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν για 5΄. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό. |
|
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και έπειτα το χοντροκόβουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά. Τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ σε μέτρια φωτιά, έπειτα ρίχνουμε τα φασόλια, το σέλινο, πιπέρι, αλάτι και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει από πάνω 2 - 3 δάχτυλα. |
|
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα φασόλια για 40'- 50' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. (Ο χρόνος βρασμού και το νερό που θα προσθέσουμε, εξαρτάται απ' το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια μας). Προσθέτουμε το σπανάκι και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5' - 7' ακόμη, μέχρι να βράσει το σπανάκι και να χυλώσουν τα φασόλια. |
|
Σερβίρουμε τη φασολάδα μας αχνιστή, συνοδεύοντάς τη με ελιές και βαρελίσια Καλαβρυτινή φέτα. -- Για να αποφύγουμε το φούσκωμα απ΄τη φασολάδα, στίβουμε στο πιάτο μας χυμό λεμονιού. Μερίδες: 6 |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.