Αχλάδι λικέρ

Τα φαγητά της γιαγιάς - Αχλάδι λικέρ
Αρκετά χρόνια πίσω, το βρίσκαμε σε όλα τα σπίτια, να κατέχει την πρώτη θέση στις σερβάντες, παραδίπλα στο βάζο με το γλυκό σταφύλι.
Ένα σπιτικό δροσερό λικέρ, με καταπληκτική γεύση, πάρα πολύ εύκολο να το φτιάξετε.




 

Αχλάδι λικέρ

Υλικά

•   8 αχλάδια Santa Maria ή κοντούλα
•   1 λίτρο τσίπουρο, κονιάκ, ή βότκα
•   1000 γρ. ζάχαρη
•   1000 γρ. νερό
•   ½ λεμόνι (το χυμό του)

Εκτέλεση

Κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες, τα βάζουμε σ’ ένα γυάλινο βάζο και προσθέτουμε το τσίπουρο.
Το σφραγίζουμε, το ανακινούμε ελαφρά και το αφήνουμε για 30 - 40 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, σε σκιερό μέρος, ανακινώντας το κάθε 3 - 4 μέρες.

Μετά τις 30 μέρες το ανοίγουμε, δοκιμάζουμε, κι αν μας αρέσει, το περνάμε από σουρωτήρι για να χωρίσουμε το υγρό από τ᾿ αχλάδια.
Τ᾿ αχλάδια τα στίβουμε πάνω απ᾿ το σουρωτήρι, πιέζοντάς τα στη χούφτα μας, για να βγάλουμε όλα τα υγρά τους.
Έπειτα φιλτράρουμε το ποτό, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σουρωτήρι και διπλό τουλπάνι, (λεπτό ύφασμα).
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, τρεις φορές.


Στο μεταξύ, έχουμε βράσει το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 4', μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει, το προσθέτουμε στο σουρωμένο ποτό, το ανακινούμε ν᾿ ανακατευτεί και το βάζουμε σε γυάλινο βάζο.

Αφήνουμε να σταθεί μια εβδομάδα, κι έπειτα το βάζουμε σε μπουκάλι.

Το απολαμβάνουμε παγωμένο.

-- Αν χρειαστεί, ξανασουρώνουμε.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αχλάδι λικέρ
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αχλάδι λικέρ
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αχλάδι λικέρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους