Πεπόνι λικέρ

Πεπόνι λικέρ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το πεπόνι, είναι ένα από τα πιο «αδικημένα» λικέρ, που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι.
Παρ᾿ όλο που είναι πολύ ωραίο και δροσερό, έχει καταπληκτική γεύση, είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε, κι ακόμη πιο εύκολο να το πιούμε, για κάποιο λόγο, δεν το προτιμάμε πολύ.


Πεπόνι λικέρ


Υλικά

•   ½ πεπόνι, ψιλοκομμένο
•   750 ml. τσίπουρο, κονιάκ ή βότκα
•   400 γραμ. ζάχαρη
•   400 γραμ. νερό
•   ½ λεμόνι (το χυμό του)

Εκτέλεση

Πεπόνι λικέρ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πεπόνι λικέρ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ψιλοκόβουμε το πεπόνι, το βάζουμε σ’ ένα καθαρό, γυάλινο βάζο (καλύτερα αποστειρωμένο) και προσθέτουμε το τσίπουρο.
Το σφραγίζουμε και το αφήνουμε για 30 -40 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, σε σκιερό μέρος, ανακινώντας το ελαφρά κάθε δύο - τρεις μέρες.
Πεπόνι λικέρ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πεπόνι λικέρ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μετά τις 30 μέρες, στραγγίζουμε και σουρώνουμε καλά το πεπόνι, πιέζοντάς το στη χούφτα μας, για να βγάλουμε όλα τα υγρά του.
Έπειτα φιλτράρουμε το ποτό, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σουρωτήρι και διπλό τουλπάνι, (λεπτό ύφασμα). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, τρεις φορές.

Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 4', μέχρι να δέσει ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, το προσθέτουμε στο σουρωμένο ποτό, το ανακινούμε να ανακατευτεί και το βάζουμε στο γυάλινο βάζο.
Αφήνουμε να σταθεί μια εβδομάδα και το απολαμβάνουμε παγωμένο.

Καλύτερα να το φυλάμε στο ψυγείο.


6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!!!Θελω να κανω αυτό το λικερ για τη βαπτιση της κορης μου και επειδή είμαι παντελως ασχετη (είναι η πρωτη φορα)θα ηθελα να σας ρωτησω αν πρεπει να βαλουμε συγκεκριμενη ποσοτητα (gr) πεπονιού, το ανακινουμε με καποιο κουταλι η όπως είναι στο βαζο??Όταν θα είναι ετοιμο θα πρεπει να τοεχω στο ψυγειο και μετα να τοβαλω στο τραπεζι??Συγνωμη για τις τοσες ερωτήσεις αλλα πραγματικα δεν ξερω Ευχαριστω Κατερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου πρώτον να σας ζήσει το μωράκι σας και με το καλό να το βαπτίσετε.
      Όσο για το λικέρ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποσότητα του πεπονιού (βάλε μισό αν είναι μεγάλο ή 2/3 αν είναι μικρό), ακόμη κι αν βάλεις περισσότερο, απλά θα έχει πιο έντονη γεύση. Το ανακινούμε με το βάζο, δεν το ανοίγουμε, κι όταν ετοιμαστεί το λικέρ μπορούμε να το φυλάξουμε σε δροσερό, σκιερό μέρος ή στο ψυγείο· πίνεται καλύτερα παγωμένο.

      Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστω πολύ !!!!Θα το φτιαξω σημερα.Αν το αφήσω 25 μερες(γιατι δε προλαβαίνω) θα εχουμε αποτέλεσμα?Το βαζο πρεπει ναειναι αποστειρωμενο?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου και σε 25 μέρες εντάξει θα είναι. Το βάζο καλύτερα να είναι αποστειρωμένο. Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
  3. Σας ευχαριστω παρα παρα πολύ !!!Τα εχω βαλει στα βαζα και φαινονται ...μια χαρα! Συγνωμη για τις τοσες ερωτήσεις αλλα μου αρεσουν παρα πολύ οι συνταγες σας και ...είναι η πρωτη φορα που τα φτιαχνω !!!.Θα προσπαθήσω να κανω και το γλυκο κουτ.καρπουζι και μαλλον θα σας ενοχλησω ξανα. Και παλι σας
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους