Τούρτα παγωτό nescafe

Τούρτα παγωτό nescafe - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μια εξαιρετικά ωραία τούρτα, με καταπληκτική γεύση, που μπορούμε να την βάλουμε στην κατάψυξη και να την κάνουμε παγωτό ή στη συντήρηση και να την σερβίρουμε σαν απλή τούρτα.
Όσο και να την παγώσουμε, είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψουν τα παιδάκια κάθε ηλικίας!


Τούρτα παγωτό nescafe


Υλικά

•   2 πακέτα πτι - μπερ ή 400 γραμ. μπισκότα σαβαγιάρ
•   250 γραμ. μαργαρίνη σοφτ
•   2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
•   1 φακελάκι σαντιγύ garni
•   1 φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο παγωμένο
•   2 αυγά βιολογικά
•   1 κουτ. σούπας κονιάκ
•   4 - 5
κουτ. σούπας νες καφέ (σκόνη)
•   σκόνη σοκολάτας ή
νες καφέ, για επικάλυψη
•   1½ φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό για τα μπισκότα
•   1
κουτ. σούπας ζάχαρη
•   ½ κουτ. γλυκού κακάο

Εκτέλεση

Τούρτα παγωτό nescafe - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τούρτα παγωτό nescafe - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη, για 4΄ λεπτά.
Προσθέτουμε τον καφέ, (μπορούμε να βάλουμε και λίγο περισσότερο), τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3΄ ακόμη.
Σ᾿ ένα άλλο μπολ χτυπάμε την Garni, με το παγωμένο γάλα, μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές.
 
Ενώνουμε τις δύο κρέμες, ρίχνουμε το κονιάκ και χτυπάμε για 1΄- 2΄ λεπτά, μέχρι να ομογενοποιήθουν και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες να σφίξει.
Τούρτα παγωτό nescafe - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τούρτα παγωτό nescafe - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μέσα στο χλιαρό γάλα, ρίχνουμε τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το μισό κουταλάκι του γλυκού κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σ᾿ ένα τσέρκι στρώνουμε τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο, αφού τα έχουμε βουτήξει στο γάλα. (Προσέχουμε να μην βραχούνε πολύ, γιατί αλλιώς θα βγάλουνε γάλα μέσα στην κρέμα).
Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία ίσια μέρη και με το ένα καλύπτουμε τα μπισκότα.
Στρώνουμε πάλι μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο αφού τα έχουμε βουτήξει στο γάλα και επαναλαμβάνουμε με την δεύτερη κρέμα.
Τούρτα παγωτό nescafe - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τούρτα παγωτό nescafe - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Επαναλαμβάνουμε με τρίτη στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με την κρέμα, αφού κρατήσουμε 2 - 3 κουταλιές της σούπας, για να καλύψουμε τα πλαϊνά, όταν βγάλουμε το τσέρκι.

Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη, για 1 ώρα να σφίξει και την κρέμα που κρατήσαμε στη συντήρηση.
Την βγάζουμε απ᾿ την κατάψυξη, μ᾿ ένα μαχαίρι ξεκολλάμε την τούρτα απ᾿ το τσέρκι, το αφαιρούμε και επικαλύπτουμε τα πλαϊνά, με την κρέμα που κρατήσαμε.
Γαρνίρουμε με το νες καφέ ή τη σοκολάτα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για τέσσερις τουλάχιστον ώρες και μετά την απολαμβάνουμε.


Πριν την κόψουμε την βγάζουμε απ᾿ το ψυγείο, 5΄- 10΄λεπτά.
Αν την βάλουμε στην συντήρηση αντί στην κατάψυξη, γίνεται μια ωραιότατη τούρτα.


2 σχόλια:

  1. Γιώτα πολύ ωραία τούρτα πρωτότυπη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ!!
    Τα αυγά μπορούμε να τα αποφύγουμε?
    Πολλά φιλιά, να περνάτε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάχη μου αυγά μπορούμε και να μην βάλουμε.
      Να είσαι καλά, φιλιά.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.